Вицепремиерът и мининстър на туризма Марияна Николова обяви в студиото

...
Вицепремиерът и мининстър на туризма Марияна Николова обяви в студиото
Коментари Харесай

Николова: Предвиждаме нови финансови мерки заради въведените ограничения

Вицепремиерът и мининстър на туризма Марияна Николова разгласи в студиото на " Събуди се " по Нова телевизия, че страната възнамерява финансова помощ поради новите триседмични рестрикции.

" Хората, които не могат да гледат своите деца, ще имат опция да получат спомагателна поддръжка. Предвиждаме от понеделник да проработи нова икономическа мярка, която ще бъде над 170 млн. и касае дребни и междинни предприятия. Концентрирали сме се върху това да бъде процентно съответствие на оборота ", разгласи Николова.

Въведените рестрикции против разпространяването на ковид тя дефинира като навременни.

" Много е значима дисциплината на хората. Считам, че в случай че в границите на три седмици се активизираме, ще можем да посрещнем празниците с обичаните си хора ", добави Николова.

Относно ограниченията в туристическия бранш и желанието на немския канцлер Ангела Меркел зимните курорти да бъдат затворени Николова съобщи, че българските курорти съблюдават всички противоепидемични ограничения.

" С моя заповед бяха издадени инструкции, които бяха заимствани от най-хубавите ски курорти. Мерките се съблюдават безупречно, демонстрираха инспекции. Не смятам, че някой от сектора би си разрешил риск или неточност, които могат да ударят целия бранш ", акцентира министърът.

Изчисленията демонстрират, че при цялостен локдаун в зимния туризъм загубите ще възлизат на към 1 милиард лв..

" Отчитаме забележителен спад на резервациите. Към сегашния миг той е към 40%. Отново ще разчитаме на вътрешния туризъм ", разгласи Николова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР