Вицепремиерът и лидер на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов Валери Симеонов

...
Вицепремиерът и лидер на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов Валери Симеонов
Коментари Харесай

Енергийни интереси задвижили "избухването" на Валери Симеонов?

Вицепремиерът и водач на „ Обединени патриоти “ Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила изненадващо атакува останалите си сътрудници в обединението в особено изявление за „ Лице в лице “ с Цветанка Ризова нощес.

В предаването Симеонов сподели, че в обединението има напрежение, а той разбирал в последния миг за политически назначения. Лидерът на "Обединени патриоти " означи още, че ще изиска закриването на Българска стокова борса, визирайки "брутална корупционна договорка " в Топлоелектрическа централа "Марица-изток 2 " ЕАД, за която сигнализира преди седмица.

В следствие на "Капитал " от ТЕЦ-а към този момент отхвърлиха информацията на Симеонов. В същия материал изданието означи, че двама от претендентите в процедурата са свързани със притежателя на "Захарни фабрики " - Горна Оряховица, Руси Данев. Това са „ Ритъм-4 “ и „ Енергоимпорт износ “. През годините първата компания и самият Данев са свързвани нееднократно с „ Мултигруп “. Управител на втората компания пък е Петко Михайлов.

Фигурата на Михайлов е извънредно забавна в тази ситуация, поради близостта си с Валери Симеонов. Преди две години точно актуалният вицепремиер предлага предприемача за член на Комисията по енергийно и водно контролиране от квотата на Патриотичния фронт.





Фирмите на Михайлов и Данев пък са били предходните снабдители на варовик за Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “, като през 2014-а, при подписването на договорите, техните предложения са били единствени. Две години по-късно централата удължава договорите с претекста, че определената процедура за новата поръчка ще отнеме прекалено много време, през което централата не може да остане без варовик.

Според източници от сектора, до момента двамата са продавали варовика точно на "завишената " цена, против която се бунтува вицепремиерът и при която е подписана актуалната договорка. Основателни са подозренията, че в проблема със „ скандалната “ договорка Валери Симеонов заема страната на доближения си Петко Михайлов и Руси Данев, които имат директен интерес да доставят варовик на държавната Топлоелектрическа централа.

По непотвърдена информация, в проблема прикрито е забъркан и небезизвестният енергиен специалист Стефан Гамизов. Целта е централата още веднъж да се овладее от кръга към някогашния началник Георги Христозов. Последният бе осветлен като един от най-честите гости в кабинета на Цветан Василев.

Самият Гамизов не излиза обществено, защото има условна присъда и съгласно слуховете от месеци интензивно търси способи да откри обществен представител за тезите и „ скандалните “ си разкрития. До момента вицепремиерът не е коментирал близостта си с Михайлов, само че се допуска, че точно въпросът с варовика е в основата на внезапната смяна в отношението на Симеонов по отношение на съдружните му сътрудници. Валери Симеонов играе „ ва банк “, само че ние не желаеме да изпадаме още веднъж в обстановката да трупаме негативи поради присъединяване на дребните сътрудници във властта, разясняват из коридорите на Парламента депутати от болшинството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР