Вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова обяви в кулоарите на

...
Вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова обяви в кулоарите на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова иска пълна проверка на ДКК

Вицепремиерът и стопански министър Корнелия Нинова разгласи в коридорите на Народното събрание, че е поискала цялостна инспекция на Държавната консолидационна компания. Мотивите за освобождението на целия ръб на шефовете на компанията заключи с настояването да бъде усъвършенствана работата на държавните предприятия.

" Знаете какви проблеми има там и с язовири, и с други предприятия, тъй че реших, че желая нов състав на Борда, с който да усъвършенстваме работата. Между другото, желаех цялостна инспекция на работата на ДКК. Очаквам всеки миг отчета на Сметната палата ", съобщи Нинова.

Вицепремиерът дефинира като „ комплицирана промяна “ вижданията на премиера Кирил Петков за разформироване на Държавната консолидационна компания, като държавните предприятия да бъдат разпределени на директно послушание на отрасловите министерства.

" Една сходна административна промяна би в допълнение разбутала сега нещата и ще забави процесите по излекуване на предприятието, което за мен е безусловно първостепенна задача. Не е елементарно просто с едно решение и с лека ръка да кажем: " Разпускаме ДКК ". Една такава промяна би била комплицирана и аз не бих бързала с нея ", сподели още министърът на стопанската система и промишлеността.

Корнелия Нинова видя „ преекспониране “ на тематиката с разпита на премиера Кирил Петков през вчерашния ден.

" Мисля, че доста се преекспонира този проблем - визитата на Гешев, визитата на господин Петков. Добре е да се смени Гешев. Ние сме му желали оставката неведнъж. Ако разпоредбите и законите останат в същия тип, то нищо значително не сме трансформирали. Никой не дава гаранции, че идващият основен прокурор, както и да се споделя той, няма да продължи по същата система на работа ", акцентира тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР