Вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев е най-вероятният

...
Вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев е най-вероятният
Коментари Харесай

Асен Василев е изборът на Продължаваме промяната за премиер и с мандата на БСП -

Вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев е най-вероятният претендент на " Продължаваме промяната " за министър председател с третия мандат - на Българска социалистическа партия. Това стана ясно от думите на Росен Костурков от Политическа партия пред Българска национална телевизия.

Василев бе кандидат и с мандата на партията си, само че Политическа партия не съумя да събере нужните гласове за поддръжка в Народното събрание и върна празна директория на президента Румен Радев.

Българска социалистическа партия пък към този момент разгласи, че като най-голяма политическа мощ в 47-ото Народно заседание " Продължаваме промяната " би трябвало да излъчи министър-председател. 

" Аз бих споделил, че никога няма да се скараме за постове и хора. Засега той (Асен Василев - бел.ред.) е нашият логически избор. В процеса на договарянията може да бъде заменен ", сподели Костурков.

Радослав Рибарски също удостовери пред бТВ, че Националният съвет на партията подкрепя Асен Василев за министър председател, само че се разискват и други разновидности. И посочи, че Политическа партия ще работи за съставянето на ново държавно управление при изискване, че политиките им ще бъдат подкрепени. Формацията продължава да упорства за промяна на КПКОНПИ и антикорупционната комисия да бъде управлявана от Бойко Рашков.

Костурков бе безапелационен, че Политическа партия няма да взе участие в кабинет, в случай че в него влезе сегашният районен министър в оставка Гроздан Караджов. Именно парите за пътни поправки и строителство на пътища бяха една от аргументите за
разпада на ръководещата коалиция. От Политическа партия упрекнаха Караджов и " ИТН ", че са желали милиарди да се раздават по неразбираеми критерии на избрани строителни компании. Караджов отхвърли. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР