Вицепремиерът и финансов министър на Япония Таро Асо ще върне

...
Вицепремиерът и финансов министър на Япония Таро Асо ще върне
Коментари Харесай

Японският вицепремиер връща заплатата си за година назад

Вицепремиерът и финансов министър на Япония Таро Асо ще върне заплатата си за една година обратно. Това се възприема като знак за смирение за подправянето в ръководеното от него ведомство на документи, свързани с компанията на персонален другар на премиера Шиндзо Абе.

Във връзка със абсурда ще бъдат наложени разнообразни санкции на още 20 служители от министерството, оповестява БГНЕС.

Годишната заплата на Асо е 20,9 млн. йени, (около 189 500 долара).

Междувременно японската прокуратура към този момент взе решение за завеждане на наказателно дело против служителите, подправили служебни документи.

Тези дейности във финансовото ведомство провокираха отвращение от страна на опозицията, която има желание да изиска оставката на вицепремиера.

На 12 март японското финансово министерство призна – под натиска на опозицията и медиите, че на имитация са били подложени 14 показани в Народното събрание документи за договорката с имот земя. Той е държавна благосъстоятелност и беше продаден на цена седем пъти по-ниска от пазарната. „ Късметлията “ бил персонален прочут на брачната половинка на премиера.

В центъра на абсурда е компанията „ Моритомо гакуен “, която е притежател на частни образователни заведения и е известна с националистическия си уклон в педагогическата активност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР