Вицепремиерът Екатерина Захариева награди със Златна лаврова клонка - най-високото

...
Вицепремиерът Екатерина Захариева награди със Златна лаврова клонка - най-високото
Коментари Харесай

Захариева награди със Златна лаврова клонка председателя на фондация “Конрад Аденауер”

Вицепремиерът Екатерина Захариева награди със " Златна лаврова клонка " - най-високото отличие на българската дипломатическа работа, ръководителя на фондация “Конрад Аденауер ” проф. доктор Норберт Ламерт за изключителните му заслуги за дипломатическите връзки сред Република България и Федерална Република Германия, от чието установяване  предходната година се навършиха 140 години, както и за дългогодишната поддръжка за подсилване на българските институции.
 
Екатерина Захариева е на работно посещаване във Федерална република Германия.
 
С ръководителя на фондация “Конрад Аденауер ” Захариева разиска обстановката по външната граница на Европейски Съюз във всичките ѝ аспекти - политически, стопански, филантропичен, както и напъните на българския министър председател Бойко Борисов и на управлението на европейските институции за решение на мигрантската рецесия в Турция.
 
Двамата разискаха още разпространяването на ковид, провокациите пред евроатлантическата интеграция на Западните Балкани , политиката по разширение на Европейския съюз и активността на фондацията в района.
 
Благодаря ви за поддръжката за България, работим доста добре с вашия офис в София ”, сподели Захариева.
 
Проф. доктор Норберт Ламерт е бил ръководител на немския Бундестаг в продължение на 12 години - от 2005 до 2017 година. Доктор по социология, той преподава политически науки в университети в Бохум и в Хаген. От 1980 година в продължение на 37 години е народен представител в Бундестага.
 
Фондация „ Конрад Аденауер “ е политическа фондация, близка до Християндемократическия съюз (ХДС
). Дейността ѝ е ориентирана към поощряване на мира, свободата, демокрацията, върховенството на закона посредством политическо образование; поддръжка за европейската интеграция и за усилване на трансатлантическите отношения;  подпомага развиването на изкуството и културата. В Германия има 16 районни офиса. В чужбина има към 100 офиса,  финансиращи над 200 плана допълнително от 120 страни.
 
От 1993 година фондация „ Конрад Аденауер “ има офис в София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР