Вицепремиерът Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната

...
Вицепремиерът Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната
Коментари Харесай

Захариева награди със Златна лаврова клонка председателя на фондация “Конрад Аденауер”

Вицепремиерът Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на награди със Златна лаврова клонка ръководителя на фондация “Конрад Аденауер”

Вицепремиерът Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на награди със "Златна лаврова клонка " - най-високото отличие на българската дипломатическа работа, ръководителя на фондация “Конрад Аденауер” проф. доктор Норберт Ламерт за изключителните му заслуги за дипломатическите връзки сред Република България и Федерална Република Германия, от чието определяне предходната година се навършиха 140 години, както и за дългогодишната поддръжка за подсилване на българските институции.

Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на е на работно посещаване във Федерална република Германия.

С ръководителя на фондация “Конрад Аденауер” Захариева разиска обстановката по външната граница на Европейски Съюз във всичките й аспекти - политически, стопански, филантропичен, както и напъните на българския министър председател Бойко Борисов и на управлението на европейските институции за решение на мигрантската рецесия в Турция. Двамата разискаха още разпространяването на ковид, провокациите пред евроатлантическата интеграция на Западните Балкани, политиката по разширение на Европейския съюз и активността на фондацията в района.

“Благодаря ви за поддръжката за България, работим доста добре с вашия офис в София”, сподели Захариева.

Екатерина Захариева се срещна с българите в Берлин

Проф. доктор Норберт Ламерт е бил ръководител на немския Бундестаг в продължение на 12 години - от 2005 до 2017 година. Доктор по социология, той преподава политически науки в университети в Бохум и в Хаген. От 1980 година в продължение на 37 години е народен представител в Бундестага.

Фондация „ Конрад Аденауер “ е политическа фондация, близка до Християндемократическия съюз (ХДС). Дейността й е ориентирана към поощряване на мира, свободата, демокрацията, върховенството на закона посредством политическо образование; поддръжка за европейската интеграция и за усилване на трансатлантическите отношения; подкрепя развиването на изкуството и културата. В Германия има 16 районни офиса. В чужбина има към 100 офиса, финансиращи над 200 плана допълнително от 120 страни.

От 1993 година фондация „ Конрад Аденауер “ има офис в София. На 21 февруари 2019 година бе маркирана 25-годишнината от откриването му в наличието на министър-председателя Бойко Борисов и на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Сн. МВнР
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР