Вицепремиерът Атанас Пеканов говори за целите пред новото служебно правителство.Приоритетите

...
Вицепремиерът Атанас Пеканов говори за целите пред новото служебно правителство.Приоритетите
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Ще имаме нужда от по-спокоен и по-смислен дебат за еврото

Вицепремиерът Атанас Пеканов приказва за задачите пред новото служебно държавно управление.

" Приоритетите са нови, тъй като съществено част от старите бяха изпълнени. Други обаче продължат да бъдат годни. Сред тях са продължаването на европейската интеграция на България, страната да влезе в Шенген. Ще има и нови цели. Едно от главните терзания на жителите е цената на живота, голямата инфлация. Тя стартира да понижава, само че все пак би трябвало да създадем следващи дейности. В последните дни прочетох доста забавни изявления, които съпоставят цената на живота на цените в България с тези на някои от развитите стопански системи, сподели той в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

" В същото време продължаваме и по всички други цели, които са належащи - господство на закона, антикорупционни ограничения. Това ще бъдат значими задания, които да покажат, че България продължава и с работата си по реформиране на правосъдната система ", добави той.

" Ще имаме потребност от по-спокоен и по-смислен спор за еврото, тъй като виждам терзанията и страховете на хората. Те би трябвало да бъдат чути, само че ги заливат с погрешни обстоятелства всеки ден. Като да вземем за пример, че Еврозоната е в криза. Днес излязоха данни, че Еврозоната се оправя през 2022 година с по-голям стопански напредък от Съединени американски щати. Излязоха спекулации какъв брой ограмна е инфлацията в Хърватия. А инфлацията в Хърватия не е по-различна от месеците преди влизането на еврото. 0,2 по отношение на декември. Тоест, интервалът на влизането на еврото в този момент през януари не е съдействал за кой знае какво повишаване на цените. Моето предпочитание е българските жители да не бъдат залъгвани. В други страни по този начин стана " счита той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР