Вицепремиерът Асен Василев неволно призна на пресконференцията на партията му

...
Вицепремиерът Асен Василев неволно призна на пресконференцията на партията му
Коментари Харесай

Вицепремиерът призна: Изнасяме оръжия към Украйна!

Вицепремиерът Асен Василев несъзнателно призна на конференцията на партията му Продължаваме промяната, че фактически България изнася оръжия за Украйна, само че не под формата на дарения. А Политическа партия ще гласоподава " за " тях, когато тематиката стигне до пленарната зала на Народно събрание. Решението за това е било взето на първото съвещание на изпълнителния съвет на групировката, към момента нерегистрирана от съда.

Партията за първи път афишира позицията си по тематиката. Тя е подкрепена от Има Такъв Народ и Демократична България. Четвъртият съдружен сътрудник - Българска социалистическа партия, е твърдо срещу даването на оръжия за Киев.

А признанието на Василев се случи в подтекста на отговора му за туроператорите, които се подвигнаха на протест поради украинските бежанци и пречките пред съветските туристи. Василев изясни, че откакто България е била сложена в листата на Москва като вражеска страна, няма за какво да се чакат съветски туристи у нас:

" Защо сме в този лист, питайте Москва! Като това се случи доста преди да стартираме да изнасяме оръжия... ", сподели Василев, с което разкри и сякаш строго защитаваната от съдружната му партньорка Корнелия Нинова загадка, че ВМЗ-Сопот товари със самолети за Полша, а от там - за Украйна, свое произвеждане.

Иначе Василев сподели: " Имаме си украински (туристи - б.р.) ".

И скастри протестиращите през днешния ден превозвачи, че в действителност желали да не заплащат тол такси. " Ще заплащат ", отсече той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР