Вицегубернаторът на Кузбас Сергей Цивилев на колене поиска прошка от

...
Вицегубернаторът на Кузбас Сергей Цивилев на колене поиска прошка от
Коментари Харесай

Властта в руския град Кемерово падна на колене, за да иска прошка във връзка с трагедията

Вицегубернаторът на Кузбас Сергей Цивилев на колене изиска амнистия от жителите поради нещастието в комерсиалния център " Зимнаяя вишня ". На основния площад на Кемерово от сутринта продължава бурна проява. Седем часа след началото ѝ представители на локалната администрация приканиха стачкуващите да се разотидат, само че участниците посрещнаха апела с освиркване.

След това обаче апаратурата за озвучаване на мероприятието, предоставена от кметството, не изключена.

Цивилев се опита да приказва по мегафон, само че, забелязвайки, че той не работи, се обърна непосредствено към натрупалите се: " Бих желал да желая от вас амнистия ", сподели вицегубернаторът на Кузбас и ненадейно за всички падна на колене. След десетина секунди той се изправи на крайници и разясни: " Отдавна в Русия хората падат на колене, с цел да желаят амнистия ". Хората започнаха да го приветстват.



Цивилев също предложи основаването на работна група от служители и родственици на починалите. По думите му, групата щеконтролира хода на следствието, а също и ще приготви монумент на починалите.


Освен това, по молба на скептично настроените жители тя ще посети гробището на града, с цел да ревизира какъв брой тъкмо гробове са готови за погребението на починалите.


В момента на площада на Съветите не престават да се намират няколкостотин души.
Пожарът в комерсиалния център " Зимная вишна " в Кемерово избухна в неделя. Загинаха 64 души, в това число и деца. Във връзка с нещастието са арестувани няколко души.

По-рано през днешния ден в Кемерово дойде съветският президент Владимир Путин. Той постави цветя пред спонтанния мемориал в памет на починалите пред обгорялата постройка на комерсиалния център, срещна се с потърпевши и организира заседание, отдадено на ликвидацията на следствията от пожара.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР