Витоша Венчър Партнърс“ ООД, фонд мениджър, избран от Фонд на

...
Витоша Венчър Партнърс“ ООД, фонд мениджър, избран от Фонд на
Коментари Харесай

„Витоша Венчър Партнърс“ инвестира в още осем български стартиращи компании

„ Витоша Венчър Партнърс “ ООД, фонд управител, определен от Фонд на фондовете (ФнФ) да ръководи Фонд за ускорение и начално финансиране, затвори трети следващ рунд на финансиране. След първите си 17 вложения, направени на два стадия, „ Витоша Венчър Партнърс – Фонд I ” КД поддържа нови осем български започващи компании. Общата стойност на вложенията е в размер на 3.1 млн. лева, от които 3 млн. лева са обществени средства с запас, възложен от Фонд на фондовете по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 година (ОПИК), съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР).

Компаниите, получили финансиране през третия капиталов прозорец, оперират в разнообразни браншове и са в начален стадий на своето развиване.

„ Елка.БГ “ ООД създава онлайн софтуерно решение, което разрешава на битови и промишлени консуматори на електрическа енергия да съпоставят и избират своите снабдители. С инвестицията в размер от близо 400 хиляди лв. се цели тестването и стартирането на пазара на първата работна версия на услугата.

„ Дексикон “ ООД построява платформа за бързо и нискобюджетно възпроизвеждане на мобилни приложения, основани на съществени стандартизирани модули и шаблони, които разрешават персонализиране, съгласно съответни потребности, желания и брандиране на клиента. С инвестицията от близо 400 хиляди лв. платформата ще бъде приключена и пусната на пазара.

„ Навиотик “ ООД е компания, която създава и маркетира натурални пробиотични артикули и пробиотични диетични добавки. Предоставеното финансиране в размер от над 1 млн. лв. ще бъде употребявано за стартирането на лаборатория, увеличение на индустриалния потенциал и за оперативна активност на компанията.

„ Агровар “ ООД ще сътвори SaaS платформа, която съчетава селскостопанска експертиза и изкуствен интелект за даване на цялостни решения за регенеративно земеделие (RA), пригодени за фермери от всеки район на света. Средствата от инвестицията в размер от близо 400 хиляди лв. ще се употребяват за основаването на платформата, както и изследването на пазара, бизнес развиване, маркетинг и разпространение на продукта в районна среда.

„ Инфо Смарт “ ООД ще сътвори платформа за абонамент за наличие на специалисти по здраве, хубост и личностно развиване за техните почитатели. Инвестицията от 198 хиляди лв. ще бъде употребена за прототипиране и маркетиране на първа версия на платформата.

„ Опто Смарт Сълюшънс “ ООД развива и създава мобилно приложение, което оказва помощ на очни експерти да цифровизират всекидневието си. Приложението улеснява измерването на диоптерни стъкла и дава опция за осъществяване на разнообразни очни прегледи. Инвестицията в размер от 235 хиляди лв. ще се употребява за рационализиране и маркетиране на продукта.

„ Софтмедлайн “ ООД построява платформа, която разрешава елементарно и бързо свързване с доктор за насрочване и осъществяване на онлайн или физическа здравна консултация. С инвестицията от 176 хиляди лв. ще се финансира завършването на онлайн платформата и маркетирането на услугата.

„ Блек сии филм “ ООД е новаторска медийна продуцентска компания за домашно забавление и сериали. С инвестицията в размер от близо 280 хиляди лв. ще се цели сполучливото основаване на продукции с разнообразни типове наличие, както и тяхното пазарно разпространяване.

До края на 2023 година се чака „ Витоша Венчър Партнърс Фонд - I ” КД да даде поддръжка на още близо 100 започващи компании в ранен стадий от тяхното развиване. Малки и междинни предприятия на стадий „ Ускоряване (акселерация) “ могат да получат финансиране от 30 хиляди до 100 хиляди лв.. Между 30 хиляди лева и 2 млн. лева ще получат фирмите, които са по-напреднали в създаването на своя артикул или основаването на първообраз.

„ Международният екип на „ Витоша Венчър Партнърс “ ООД

ръководи фонд в размер на 50,7 млн. лева, от които 49,1 млн. лева са обществени средства, предоставени посредством Фонд на фондовете от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 година (ОПИК), съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване, а останалите съставляват частно съфинансиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР