Витоша трябва да е достъпна за гражданите и гостите на

...
Витоша трябва да е достъпна за гражданите и гостите на
Коментари Харесай

Паргов: Витоша трябва да е достъпна

Витоша би трябвало да е налична за жителите и гостите на София. Решението е възобновяване на въжените линии. Необходими са вложения и за построяването на екопътеки. В никакъв случай не би трябвало да се позволява застрояването на планината с къщи, хотели и заведения за хранене. Вече има задоволително такива. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София и лидер на листата Калоян Паргов на среща под мотото „ Град в планината, планина в града. Защо Витоша остава недостъпна? “. В срещата взеха присъединяване претендентите за общински съветници Христо Монов и Христо Чакъров и за кметове на Мърчаево Снежанка Лашкова и на Владая Николай Иванов. Събитието се състоя пред на началната долна станция на Княжевския въжен превоз, който е първият кабинков въжен превоз в България, само че от години не работи.

„ Вече има явен притежател с явен проект за реставрация на оборудванията. Оттук нататък всяко закъснение ще е по виновност на Столична община. Тя би трябвало да поеме самодейността “, уверен е Паргов. Той уточни, че притежателят е интернационално приета компания с добра известност.

„ След 3-ти ноември, новият кмет и новият Столичен общински съвет би трябвало да покажат консенсус по тематиката и да подхващат нужните дейности за унищожаване на нормативните несъгласия, свързани със Закона за горите и Плана за ръководство на Витоша. Сега обстановката е „ единият позволява, а другият – не “, изясни водачът на Българска социалистическа партия – София. Калоян Паргов смята, че това може да стане единствено с решителната поддръжка на страната, защото част от нормативната разпоредба е в нейни ръце.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР