Витоша ски АД изразява своето несъгласие за притежавани от нея

...
Витоша ски АД изразява своето несъгласие за притежавани от нея
Коментари Харесай

Витоша ски отива на съд заради решение на Столичния общински съвет за Княжевския лифт

" Витоша ски " АД показва своето противоречие за притежавани от нея или нейното дъщерно сдружение " Въжени линии " ЕАД лифтове, да се харчат средства на Столична община. Това се споделя в публично известие на компанията до медиите
" Парите могат да бъдат употребявани за децата на града - за детски градини или детски площадки. Поради тази причина ще спорен пред съда законосъобразността на решението на Столичния общински съвет за възлагане на експертиза, обвързвана с реконструкцията на кабинкова въжена линия " Княжево-Копитото ", изясняват от " Витоша ски ".
Компанията споделя и, че основният проектант Здравко Здравков не е дал отговор на нейно искане за Подробен организационен проект (ПУП) за замяна на Княжевския въжен превоз, импортирано в средата на февруари 2020 година. " Какво ще стане в случай че един от препоръчаните от нас два разновидността или и двата са възможни? Безпричинно ще се изхарчи публичен запас ", споделят от компанията.
" Второ, ние сме упълномощили създаването на разновидности на двата международни водачи на пазара на въжени линии - " Допеймайер " и " Лайтнер ". Кой от тях разполага с по-голяма експертиза? И трето, с цел да се извърши реорганизация следва да бъдат спазени всички европейки условия за сигурност, на които уреди на по 50-70 години няма по какъв начин да отговорят. Затова ще желаяме способният български съд да анулира това незаконосъобразно решение ", написа в позицията.
Информация за " Витоша ски "
" Витоша ски " е благосъстоятелност на италианеца Ерик Гумерер, който е изпълнителен шеф на международния водач в производството на оръдия за неестествен сняг " ТехноАлпин " (TechnoAlpin). Бизнесът с неестествен или програмиран сняг, както е техническото му название, надвишава 300 млн. евро. Само " ТехноАлпин " печели над 100 млн. евро годишно от снежното си произвеждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР