Витоша Бистрица записа едва втората си победа от началото на

...
Витоша Бистрица записа едва втората си победа от началото на
Коментари Харесай

Огромна съдийска неправда изхвърли Пирин от Първа лига

Витоша Бистрица записа едвам втората си победа от началото на целия сезон, само че тя се оказа изцяло задоволителна отборът да продължи да се бори за оцеляването си. И да запрати във Втора лига коравия отбор на Пирин.

"Тигрите " надвиха с 2:1 в мач, белязан от абсурден втори гол в тяхна изгода, и по този начин не престават борбата за спасението си. Това ще се случи в още един бараж против втория в класирането на Втора лига Локомотив София в петък.

Радко Мутафчийски откри за гостите от Бистрица с гол в 60-та минута с глава, а три по-късно Григор Долапчиев удвои, само че след ужасяваща съдийска неточност. Тогава Петко Цанков откри тарана зад отбраната, а той беше най-малко с метър в засада. Страничният съдия подвигна флага си, само че основният Станислав Тодоров, който беше определен за най-хубав през 2017 година, не зачете решението му и разреши играта да продължи.

Това разреши на Долапчиев да означи, макар че всички играчи на "орлетата " бяха спрели да играят. В 66-та минута пиринци понижиха и върнаха интригата посредством Костадин Ничев, само че до края на дуела по този начин и не съумяха да стигнат до тъждество, с цел да се спасят и в последна сметка Витоша с едвам втората си победа този сезон и първа като посетител, стигнаха още един бараж.

След края на мача благоевградчани наобиколиха рефера Станислав Тодоров да му търсят пояснение за зачетения втори гол на Витоша, някои от почитателите даже желаеха да набият и страничния съдия, само че полицията предотврати ексцесиите.



Мачът на стадиона в Благоевград стартира равностойно, като и двата отбора не желаеха да рискуват предвид на големия залог за тях. Това ненапълно облагодетелстваше "орлетата " поради преднината им от първия мач.

Домакините рядко поглеждаха към противниковата врата, само че пък първи имаха преференциален късмет да се разпишат в 12-та минута. Тогава Конър Хендерсън стреля непосредствено от корнер и топката летеше рисково към далечната греда, само че вратарят в последния миг реагира и мазета.

Постепенно гостите от Бистрица взеха самодейността и насочиха няколко рискови удара. Лъчезар Котев и Румен Гьонов пробваха удари от отдалеченост, само че не съумяха да намерят задачата. Те имаха по-чистите обстановки в границите на 60 секунди към половин час след началото на дуела.

Първо в 28-та минута Григор Долапчиев нахлу в наказателното поле и центрира паралелно на голлинията, където Михаил Петров трябваше просто да засече на празната врата. Той обаче не доближи до топката и Юлиян Попев почисти.

Още в идната офанзива Петров можеше да се реваншира. Тогава топката стигна до него след постепенна офанзива и без закъснение стреля от над 25 метра. Кълбото летеше под гредата на Георги Георгиев, само че той с опитност съумя да избие.



Постепенно пиринци се съвзеха от този потрес и убиха стремежа на противника. Благодарение и на това повече чисти положения до почивката нямаше. А благоевградчани по този начин и не насочиха прецизен удар към вратата на Витоша за първото полувреме. Така почивката пристигна при нулево тъждество.

В началото на втората част още веднъж бистричани бяха по-активни, само че още веднъж нямаха шанс пред гола. В 49-та минута Ивайло Лазаров центрира паралелно на голлинията, само че налитащият към топката Григор Долапчиев не можа да я засече в точния момент и я прати в навън.



Последваха луди минути след приключването на един час игра. Първо в 60-та минута Радко Мутафчийски откри резултата, откакто засече съвършено едно центриране от фаул на Ивайло Лазаров и от точката на дузпата преодоля вратаря Георги Георгиев.



Само три минути по-късно Витоша удвои преднината си и запрати в този миг "орлетата " със страшна мощ към Втора лига. Но това тяхно попадение беше от чиста засада. Тогава Григор Долапчиев се разписа за 2:0.

Тогава някогашният таран на ЦСКА получи топката от Петко Цанков, само че повторенията демонстрираха, че е с доста в засада. Реферите обаче не я видяха и му разрешиха да отиграе, до момента в който играчите на Пирин бяха спрели и чакаха флагът да бъде вдигнат. В интерес на истината страничният рефер го подвигна, само че основният съдия Станислав Тодоров не го зачете. И Долапчиев с лекост прати топката в мрежата.



Още три минути по-късно Пирин обаче върна интригата с цялостна мощ. Тогава Конър Хендерсън центрира ужасно от директен свободен удар и качи топката на главата на Костадин Ничев, който преодоля Николай Георгиев, с цел да понижи резултата.

Последваха няколко забавни обстановки пред двете порти. Първо Даниел Кутев се озова пред вратата на Пирин в 74-та минута, само че не съумя да насочи топката в мрежата след центриране на Долапчиев.

Само две минути по-късно Анти Рениа откри Тодор Траянов в наказателното поле на нарисувана за гол позиция, само че ударът му мина на сантиметри настрана от вратата. В последна сметка гол не падна.

До края на мача "орлетата " се втурнаха мощно напред, само че натискът им беше безреден и не докара до чисти положения. В последна сметка те по този начин и не осъществиха второ попадение, което щеше да ги избави и отпаднаха от елита.



В последните секунди Петко Цанков си изкара втори жълт картон за бавене на времето, само че това не скапе купона на гостите. Витоша Бистрица ще се бори за кожата си в бараж с Локомотив София, само че несъмнено това пристигна след неправда по отношение на Пирин.

Ето и съставите на двата тима:

Пирин: Георги Георгиев, Анти Рениа, Антон Костадинов, Конър Хендерсън, Костадин Ничев, Манол Чапов, Радослав Кирилов, Тодор Траянов, Тодор Паланков, Юлиян Попев, Методий Стефанов;

Резерви: Красимир Костов, Румен Сандев, Асен Крушовски, Димитър Митев, Любомир Цолев, Петър Кепов, Флорент Боджадж;

Витоша Бистрица: Николай Георгиев, Румен Гьонов, Радко Мутафчийски, Михаил Петров, Даниел Кутев, Петко Цанков, Лъчезар Котев, Григор Долапчиев, Ивайло Лазаров, Стефан Христов, Георги Ангелов;

Резерви: Християн Василев, Тодор Гочев, Венцислав Бонев, Кристиян Кочилов, Георги Амзин, Кристиан Узунов, Четин Садула.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР