Витоша (Бистрица) оцеля в Първа лига! Отборът, който завърши на

...
Витоша (Бистрица) оцеля в Първа лига! Отборът, който завърши на
Коментари Харесай

Триумф с дузпи остави тигрите от Бистрица в Първа лига!

Витоша (Бистрица) оцеля в Първа лига!

Отборът, който приключи на последното място в шампионата, възкръсна в баражите и след трагичен съдбоносен мач с Локомотив (София) резервира елитния си статут. Футболистите на Костадин Ангелов ликуваха на "Лаута " довечера след дузпи — 4:2 при ударите от бялата точка (2:2 след продължения), при които в воин за "тигрите " се трансформира 19-годишният вратар Николай Георгиев, а победната дузпа осъществя Стефан Христов. Именно той направи 2:2 в 123-ата минута и попари очакванията на "железничарите ", които бяха на секунди от по този начин жадуваното завръщане в родния хайлайф, написа Блиц Спорт.

В постоянното време резултатът беше 1:1. Още в четвъртата минута Локомотив поведе посредством голмайстора си Илия Димитров. Юношата на Левски означи с глава след центриране на Николай Цветков. Демона беше доста покрай отбелязването на ужасно попадение в 22-ата минута, когато за малко щеше да означи от центъра.

В 63-ата минута Витоша изравни — 1:1. Даниел Кутев означи с глава след центриране на Михаил Петров, като за някогашния футболист на Ботев (Пловдив) това беше първи гол през сезона. Кутев съумя да отклони топката пред опиталия да я боксира пазач на Локомотив Кристиян Кацарев.

В 75-ата минута осветлението на "Лаута " угасна и играта беше прекъсната за пет минути. В 81-ата Витоша остана с човек по-малко след изпъждане на Ивайло Лазаров поради втори жълт картон. Избраниците на Коце Ангелов удържаха равенството и последваха две продължения от по 15 минути. В тях Локомотив още веднъж поведе. В 109-ата минута присъединилият се като запаса Здравко Димитров означи страховит гол с мощен изстрел от отдалеченост — 1:2.

И тъкмо, когато "железничарите " предвкусваха по този начин жадуваното завръщане в Първа лига, се появи Стефан Христов, който вкара за 2:2 и докара разногласието до дузпи.

При тях вратарят на Витоша Николай Георгиев избави изстрелите на Здравко Димитров и Владимир Семерджиев, до момента в който за "тигрите " от Бистрица никой от изпълнителите не сгреши. Точни бяха Кристиян Кочилов, Георги Ангелов, Лъчезар Котев и Стефан Христов — 4:2 при дузпите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР