Витоша Бистрица – Локомотив София. Това е последният мач в

...
Витоша Бистрица – Локомотив София. Това е последният мач в
Коментари Харесай

Последен мач за сезона, последна квота за елита

Витоша Бистрица – Локомотив София. Това е последният мач в професионалния ни футбол през сезона 2017/18 година преди кръглата топка да излезе в къса почивка.

Двубоят е бараж за квота в Първа лига и ще се състои в Пловдив, на „ Лаута “ от 20:00 ч.

Срещата ще можете да следите минута по минута в Gong.bg, както и с картина по DIEMA XTRA, PLAY DIEMA XTRA, а също и на честотите на Дарик радио.

Мачът е поверен на считания за най-хубав рефер понастоящем у нас Никола Попов и в него един против различен ще излязат приключилия на последно място в постоянния сезон, само че отстранил в плейоф Пирин тим на Витоша и вторият във Втора лига Локомотив Сф.

Бистричани дълго време нямаха победа в първия си сезон в елита, само че го направиха в най-важния миг в края на сезона и към този момент имат две, като извънредно значим за тях бе триумфът им в Благоевград в реванша с Пирин /2:1/, с който те заобиколиха директното изпадане и си осигуриха присъединяване в този мач.

Локомотив Сф пък води трагична борба с Ботев Враца и Царско село за директна промоция и единствено една точка го раздели нея. Сега обаче железничарите имат шанса да се завърнат там, където по традиция са били, преди да бъдат извадени през 2015 година по длъжностен път поради неплатени задължения.

Оттогава до момента отборът от „ Надежда “, към този момент с нова регистрация, извървя пътя от четвъртото равнище на българския футбол до подножието на Първа лига, прескачайки поради промяната само Трета лига.

Локомотивци пледираха баражът с Витоша да бъде преместен от Пловдив в София, с цел да може повече техни последователи да изгледат мача, само че това по този начин и не се случи и в този момент почитателите ще пътуват до Града на тепетата, с цел да бъдат покрай своите в най-важния миг.

От състава на Локомотив има единствено един отсъстващ и това е централният бранител Емил Виячки, за който това ще бъде третият финален дуел от наказването му. Виячки обаче е главен дирек в защитата, постоянно се включва и в офанзива и неналичието му отслабва отбора.

Вратарят Андрея Ефремов е на линия, откакто получи един тегел на крайници след мача с Ботев в Гълъбово.

Същевременно от състава на Витоша ще отсъства Петко Цанков, който получи червен картон в срещата с Пирин в Благоевград.

Припомняме, че баражът е единствено един и в случай че в него има тъждество в 90-те минути, ще се играят продължения, планувани са вероятно и дузпи по-късно.

Цената на блетите е по 3 лв..

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР