Витамин С е сред основните витамини в нашето тяло. Едни

...
Витамин С е сред основните витамини в нашето тяло. Едни
Коментари Харесай

Защо е важно да приемаме витамин С?

Витамин С е измежду главните витамини в нашето тяло. Едни от най-важните функционалности, които извършва са образуването на костите, зъбите, тъканите, както и усвояването на желязо.

Сред признаците, които демонстрират недостиг на витамин С, е изтъняването на косата .Това се дължи на обстоятелството, че той е значима съставна част за поддържането на белтъчините.
 коса ThinkStock/Getty Images
Липсата на витамина води и до развиването на хронични инфекции . Той е извънредно значим за защитните механизми на организма. Колкото по-малко витамин С има в тялото ни, толкоз повече се понижава способността за разрушаването на патогените, които предизвикват огромен брой болести.

Витамин С е обвързван и с прочувственото здраве . Ако равнищата на витаминът в организма ви са ниски, това може да докара до неспокойствие, безпокойство и психическа неустойчивост.-->

Също по този начин, в случай че чувствате непрекъснато отмалялост , тялото ви сигнализира, че има потребност на витамини, измежду които е и витамин C.
 отмалялост ThinkStock/Getty Images
Витаминът има значима роля и при заздравяването на раните, защото той способства за вярното доставяне с О2 и клетъчното здраве. Дефицитът му ще докара до по-бавното укрепване на раните.

Постоянното приемане на витаминът подкрепя за гладкостта, хубостта и здравето на кожата.

Сред главните източници на витаминът са портокалите и лимоните . Други храни, от които можете да си го добавите са ягоди , ананас, киви, чушки, зеле , ананас и брюкселско зеле .
 ягоди ThinkStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР