Витамин С е един от онези елементи в храната ни,

...
Витамин С е един от онези елементи в храната ни,
Коментари Харесай

От колко витамин С имаме нужда

Витамин С е един от тези детайли в храната ни, без който организмът ни не може да продължи да действа вярно.

Тъй като той не се синтезира в тялото ни, е значимо да си осигурим постоянен и задоволителен банкет на богати на витамин С артикули. Това е изключително значимо при сменянето на сезоните, когато имунитетът спада, а гриповете са в пика си.

Някои даже прибягват към хранителни добавки и профилактично одобряват по няколко таблетки витамин С в опит да запазят салдото в тялото си.
 Снимка 451612

Истината обаче е, че ни е нужно напълно малко количество витамин С дневно, с което всеки може доста елементарно да се достави посредством храната си.

Препоръчителният дневен банкет за мъже е 90 мг, а за дами - 75. Такова количество витамин С можем да получим от едно киви, една по-голяма чушка или шепа ягоди.

Ако решим (или имаме нужда), можем умерено да одобряваме и повече, само че учените споделят, че коефициентът на асимилиране от организма спада с до 50%, в случай че прескочим границата от 100 мг.
 Снимка 451613

Затова и таблетките с висока централизация на витамин С нямат кой знае какъв резултат, тъй като огромна част от витамина не се всмуква, а се изхвърля посредством отделителната система.
 Витамините, потребностите на организма и по какъв начин да изберем верните хранителни добавки
Как да изберем верните за нас витамини

Всичко е самостоятелно

Здравословният таван на банкет е два грама витамин С дневно, а в случай че го прескочим, можем да ни се случат неприятни неща като диария и други неразположения в хранителния тракт.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР