Витамин D3 е необходим за нормалното функциониране на абсолютно всички

...
Витамин D3 е необходим за нормалното функциониране на абсолютно всички
Коментари Харесай

Витамин D3: Защо е толкова важен

Витамин D3 е нужен за естественото действие на безусловно всички органи, укрепва имунната система, взе участие в деленето на клетките и синтеза на разнообразни хормони.

Какво съставлява витамин D3

Витамин D3 е форма на витамин D, която е виновна за салдото на калция и фосфора в организма. Първоначално лекарите го свързват най-вече със здрави кости, само че след това се оказва, че ролята му е доста по-важна. Витамин D3 се съдържа в човешката нервна и имунна система, защищава от сърдечни болести, диабет и рак. Незаменим за здравословния напредък на детския организъм, понижаване на риска от остеопороза при възрастните хора.

Следователно D3 е виновен за огромен брой процеси, които се случват в тялото: здраве на костите, контролиране на мускулната контракция, преобразяване на глюкозата в сила, резистентност на заболявания, хубост на кожата, косата, ноктите, положително въодушевление.

Влиянието на витамин D3 върху здравето на дамите

Витаминът е извънредно значим за женското здраве, защотоучаства в естественото произвеждане на хормони и репродуктивната система, в метаболизма на мазнините - оказва помощ за намаляване, понижава риска от остеопороза в менопаузата, поддържа тялото на бременна жена и неродено дете.

Ефектът на витамин D3 върху мъжете

Липсата му води до обстоятелството, че тялото на мъжа изразходва тестостерон, с цел да компенсира неналичието на калций, равнището на хормона пада, а това се отразява зле на половата функционалност. Витаминът оказва помощ за увеличение на мускулната мощ, понижава риска от инфаркт на миокарда и появяването на остра сърдечно-съдова непълнота.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР