Витамин А е един от най-важните витамини за зрението, който

...
Витамин А е един от най-важните витамини за зрението, който
Коментари Харесай

Дефицит на този витамин води до рязко влошаване на зрението

Витамин А е един от най-важните витамини за зрението, който подкрепя зрителния нерв и укрепва очните мускули, съобщи ендокринологът Татяна Бочарова.

Специалистът означи, че дефицитът му води до сухота на роговицата и задръстване на слъзните канали. " Това чувство е познато на всеки, който прекарва доста време пред компютъра. Друга неприятна последица от дефицита на витамин А е така наречен " кокоша слепота ": събитие, при което зрението в тъмното е мощно понижено и човек не може да възприема даже минимална светлина ", изясни Бочарова.
Това са най-вредните за здравето ядки
Диетологът Светлана Панченко изясни пред съветски медии за какво фъстъците се считат за най-вредните ядки. " По принцип е неправилно да се счита...
Прочети повече
Провитамин А се набира най-лесно от зеленчуковите сокове, само че единствено от прясно изцедените. От животинските артикули най-големи количества от него се съдържат в рибеното масло (19 милиграма), пилешкия черен дроб (12 мг на 100 грама), говеждото месо (8,2 милиграма), черния дроб на тресчица (4,4 милиграма) и агнешкия черен дроб (3,6 милиграма).

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР