Виталий Кличко, кметът на Киев и бивш световен шампион по

...
Виталий Кличко, кметът на Киев и бивш световен шампион по
Коментари Харесай

Битка! Кличко се изправя срещу Зеленски

Виталий Кличко, кметът на Киев и някогашен международен първенец по бокс в тежка категория, отхвърли да разкрие в изявление за ДПА дали ще се изправи против украинския президент Володимир Зеленски на президентските избори идната година, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Когато една страна е във война, когато огромна част от нея е окупирана, когато 10 милиона души са отвън страната, политическото състезание в Украйна сега може да е съдбовно ", съобщи Кличко.

Сега би трябвало да пазиме Украйна. На дневен ред е оцеляването на страната, а не кой ще я ръководи, акцентира кметът на Киев, който заема поста от 2014 година

Украинците " заплащат висока цена ", означи Кличко в навечерието на първата годишнина от съветската инвазия.

В момента това, от което се нуждаем, е обединяване на всички политически сили, на всички политически партии, посочи той.

" Под един байрак сме: синьо и жълто, нашия украински байрак. И за жалост не всеки схваща това – даже тук в Украйна ", съобщи Кличко.

" Страната би трябвало да е самостоятелна и суверена. Страната би трябвало да стане демократична ", сподели още той.

Попитан за какво не стои един до друг със Зеленски, който със своя растеж от 170 сантиметра е с повече от 30 сантиметра по-нисък от него, Кличко съобщи: " Рамо до рамо, няма по какъв начин да стане. Не дават отговор размерите – майтапя се ".

Той сподели, че сега не мисли да се изправя против Зеленски, " само че в случай че страната се нуждае от мен, няма да имам различен избор ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР