Виталий Кличко днес официално встъпи в длъжност за трети път

...
Виталий Кличко днес официално встъпи в длъжност за трети път
Коментари Харесай

Избраният за трети път за кмет на Киев Виталий Кличко положи клетва

Виталий Кличко през днешния ден публично встъпи в служба за трети път като кмет на Киев, след успеха си на локалните избори в Украйна, съобщи ТАСС. На първото съвещание на новия състав на Киевския общински съвет той постави клетва и получи съответното уверение.

Кличко дефинира като основна своя задача на кметския пост битката с пандемията от ковид и превъзмогване на последствията й за стопанската система.

" Пандемията настава с нова мощ. Виждаме това всеки ден, отчитаме рекордни индикатори за брой инфектирани, в това число през днешния ден - 1799 нови случая. Виждаме разочароващата статистика, комплицираната обстановка в стопанската система, и за превъзмогването на тези компликации идваме да работим ", сподели кметът пред общинския съвет.

Сред първите си задания той уточни приемането на бюджета на столицата за идната година, удължение на облекченията за бизнеса и реализацията на започнатите от предходния състав на съвета планове. Кличко прикани също всички партии в киевския общински съвет да работят като екип. " Сам човек, макар растежа от два метра, спортното минало, стоманените мускули, нищо не може да направи. Само като обединим напъните си ще можем да създадем по този начин, че всеки киевчанин да види положителни промени в нашия град ", заключи Кличко.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР