Виталий Бутерин © Romanpoet - Own work [Wikimedia commons (CC

...
Виталий Бутерин © Romanpoet - Own work [Wikimedia commons (CC
Коментари Харесай

Кои са най-влиятелните хора в света според Bloomberg

Виталий Бутерин

© Romanpoet - Own work [Wikimedia commons (CC BY-SA 4.0)] В света има доста авторитетни персони, само че единствено някои от тях фактически го трансформират надълбоко през тази година. Именно върху тях е фокусирана първата ранглиста Bloomberg 50. Целта, която си слагат създателите й от едноименната организация, е подреждането " да разбие калъпа " на обичайните описи по тематиката и да разпознава водачите, които са трансформирали пейзажа на световния бизнес през 2017 година по метод, който може да се мери количествено.

" Това, което отличава Bloomberg 50 от останалите описи, е, че всеки от определените хора е съдействал за измерима смяна през последната година ", разяснява редакторът на Bloomberg Businessweek Меган Мърфи. " Читателите ще открият доста имена, които разпознават, само че също по този начин ще намерят и нови визионери – хора, които оказват въздействие в света по забележителен метод и бързо печелят вниманието, което заслужават ", изяснява тя.

Сред селектираните 50 са персони, които сега са в дневния ред на медиите – като специфичния прокурор на Съединени американски щати и някогашен шеф на ФБР Робърт Мюлър, обичайни участници в класациите на най-влиятелните хора по света в последните години като основния изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск, както и представители на света на развлекателната промишленост като режисьорката на " Жената знамение " Пати Дженкинс.

В топ 50 паралелно с създателя на световния ритейл колос Amazon.com Джеф Безос попада и 23-годишният програмист от руско-канадски генезис Виталий Бутерин, който е един от основателите на Ethereum – една от най-големите криптовалути. Присъствието му в листата надали е изненадващо на фона на растящия интерес към виртуалните пари в последните години.

Авторите от Bloomberg стимулират избора му с това, че Ethereum е " помогнала на започващите компании в региона на блокчейн технологиите да наберат финансиране за над 3 милиарда $ през тази година ". В края на ноември стана ясно, че през блокчейн платформата с отворен код на Ethereum минават над 50% от блокчейн транзакциите по света. За съпоставяне, за колоса Bitcoin цифрата е едвам 31.2%.

Цената на една монета ether пък неотдавна надмина 500 $, което, въпреки и засенчено от новините за взрива в цената на Bitcoin от последните седмици, въпреки всичко е доста достижение за основаната от Бутерин криптовалута.

Целия лист Bloomberg 50 можете да видите тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР