Висшият съвет за национална сигурност на Иран е внесъл американските

...
Висшият съвет за национална сигурност на Иран е внесъл американските
Коментари Харесай

Иран отговори на САЩ: обяви американските въоръжени сили за терористична организация

Висшият съвет за национална сигурност на Иран е внесъл американските въоръжени сили в листата си с терористични организации, заяви иранската телевизия Прес Ти Ви, представена от Българска телеграфна агенция. 
 Съединени американски щати оповестиха елитно иранско военно поделение за терористична организация
" Иранският Висш съвет за национална сигурност категоризира американските военни сили като терористична организация ", се споделя в известие на малкия екран Прес Ти Ви.

В изказване на Висшия съвет се прецизира, че Съединени американски щати са дефинирани като страна, която поддържа тероризма, а американското Централно командване и всички негови сили са дефинирани като терористична конструкция. В изказването, представено от иранската държавна телевизия, се споделя, че решението на Вашингтон е огромна опасност за районната и интернационална непоклатимост и мир.

Решението идва, откакто по-рано Съединени американски щати обявиха елитното иранско военно поделение Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война за задгранична терористична организация. 

Решението на Вашингтон по отношение на иранския Корпус беше приветствано от израелския министър председател Бенямин Нетаняху и от Бахрейн и беше разкритикувано от Сирия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР