Висшият съдебен съвет (ВСС) успя да подмени изцяло разговора и

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) успя да подмени изцяло разговора и
Коментари Харесай

Председателят на съюза на съдиите: Подменени са важните теми за главния прокурор

" Висшият правосъден съвет (ВСС) съумя да подмени напълно диалога и тематиките, които са значими в процедурата по желание на основен прокурор ", разяснява ръководителят на Съюза на съдиите в България Калин Калпакчиев в сряда пред БНР. Съдията изясни, че Висш съдебен съвет не приказва за нужната промяна на държавното обвиняване, властта на основния прокурор и потребността от понижаване на пълномощията му доста сфери в публичния живот.

“Когато е ясно, че се разполага същината на процедурата(по избор) в летния сезон, това демонстрира отвращение да има съществено разискване “, разяснява арбитър Калпакчиев, който бе член на предходния Висш правосъден съвет.

Той приказва и за репликата на претендента за основен прокурор Иван Гешев, че не споделял визията на “десните екстремисти “ за разделянето на управляващите.

“Репликата, изпусната в изявлението, или може би провокативно да я е споделил, знаейки, че нищо няма да последва от това, в действителност може и да е вярна, т.е., че разделяне на управляващи и по-специално самостоятелност на правосъдната власт не съществува или най-малко в множеството случаи “, сподели Калпакчиев.

Той разяснява и случая с разкритите персонални данни на арбитър Мирослава Тодорова, която е някогашен ръководител на съдийския съюз. Калпакчиев сподели, че Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет е реагирала “някак под насила и с отвращение, не е ясно какво ще се случи от инспекцията в инспектората и за какво прокуратурата не е дейна по този случай “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР