Висшият съдебен съвет (ВСС) ще обсъди сигнал на главния редактор

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) ще обсъди сигнал на главния редактор
Коментари Харесай

Съдебният съвет ще обсъди сигнала на "Блиц" срещу Лозан Панов

Висшият правосъден съвет (ВСС) ще разиска сигнал на основния редактор на близкия до Делян Пеевски уебсайт " Блиц " Ивайло Крачунов против ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов поради присъединяване му в митинга против изгонването на отец Паоло Кортези.

Паралелно пред постройката на правосъдния съвет ще има събитие в поддръжка на Панов, проведено в обществените мрежи след появяването на информацията за точката в дневния ред на съвета.

В сигнала на Краучнов се твърди, че Панов упражнява политическа активност. Той е подаден в края на май и в този момент комисията по дисциплинарни производства внася за разискване сигнала. Не е известно какво тъкмо ще предложат членовете на съвета вносители на предлагането.

В описанието на събието в поддръжка на Панов, е разказано, че това може да е опит за отстраняването на Панов. - " Това е следващ образец за друго отношение към разнообразни магистрати. Все още Висш съдебен съвет не е излязъл с позиция по отношение на срещата на Сотир Цацаров с Георги Гергов и Сашо Дончев, на която последният твърди, че са му били отправяни закани, а версиите на тримата участници се разминават ", пишат още уредниците.

Оставката на Панов е желана неколкократно от някои от членовете на съвета (Димитър Узунов и Ясен Тодоров), главно през медийни участия. Според Тодоров Панов прави тежко нарушаване, като го упреква, че прави политика. Подобно мнение има и основният прокурор Сотир Цацаров, който нееднократно е казвал, че ръководителят на Върховен касационен съд политиканства.

Почти на всяко съвещание на пленума болшинството от съвета разисква сигнал против Панов. Последно преди две седмици единомислещо беше решено да се ревизира софтуеърът в почивните бази на Върховен касационен съд. Това се случи от втория опит за одит, откакто предходната седмица сходно искане беше отхвърлено. Сигналът е от шефа на дирекция " Финанси " към съда Лъчезар Спасов, който е в развой на редуциране. Той твърди, че в почивната база на Върховен касационен съд в Лозенец се употребява различен счетоводен програмен продукт, друг от този в съда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР