Висшият съдебен съвет (ВСС) ще гласува за втори път номинацията

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) ще гласува за втори път номинацията
Коментари Харесай

Гласуват повторно номинацията на Гешев за главен прокурор

Висшият правосъден съвет (ВСС) ще гласоподава за повторно номинацията на Иван Гешев за основен прокурор. До процедурата се стигна, откакто предходната седмица президентът Румен Радев отхвърли да подпише указа за назначението му. Мотивът беше, че не е имало действително съревнование за поста. 

На първото съвещание Иван Гешев получи поддръжката на 20 от членовете на Висш съдебен съвет. По закон, в случай че и през днешния ден получи утвърждение от най-малко 17 магистрати, този път президентът няма право да откаже издаването на декрет. 

Процедурата към избора на Гешев беше белязана от голям брой митинги и контрапротести. По време на съвещанието пред постройката на Висш съдебен съвет още веднъж ще има два митинга - един в поддръжка и един против назначението на Иван Гешев. 

Заради демонстрациите ще има проблеми с напредването в центъра на София в пиковите часове. Промени ще има и в придвижването на трамваите, които минават по ул. " Екзарх Йосиф ", където се намира постройката на Висш съдебен съвет. В следобедните часове трафикът ще бъде усложнен в региона на Орлов мост, този път поради идния мач сред България и Парагвай. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР