Висшият съдебен съвет (ВСС) създаде идеална среда за спекулации и

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) създаде идеална среда за спекулации и
Коментари Харесай

Гешев пробва онлайн полицейски разпит на Панов пред ВСС

Висшият правосъден съвет (ВСС) сътвори идеална среда за спекулации и уронване на престижа на правосъдната власт, като взе решение в четвъртък да не разгласява отчета за проблемите със системата за инцидентното систематизиране на делата в съда. Плюс това кадровиците засекретиха и идващите си разисквания по тематиката, които ще продължат с чуване на специалистите, които са създали одита на системата. Така се съдаде опция да се чува главно гласът на основния прокурор Иван Гешев, който неотложно влезе в ролята по едно и също време на дознател, прокурор и арбитър пред сътрудниците си от Висшия правосъден съвет (ВСС).

Прокурор Гешев опитва да организира онлайн разпит на арбитър Панов за разпределението на делата, като зададе серия от въпроси, а откакто задачата бе реализирана, въпросите бяха оттеглени, а присъдата произнесена.

Как стартира всичко?

От една седмица отчетът се употребява като платформа от Гешев за възобновяване на офанзивата му против ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Въпреки че в отчета има уговорка за конфиденциалност, Гешев се усеща свободен да разгласява изборно елементи от него, както и самоуверено да се произнася присъди кой е отговорен за обстановката. Това се случва на фона на преди малко формирано досъдебно произвеждане, върху което Гешев може да въздейства.

В самия отчет, с който Mediapool се срещна, упреците на Гешев не намират съображение. Няма доказателства за сбъднат противозаконен достъп при разпределянето на делата в правосъдната власт. Има споменаване на един несполучлив един опит за нелегално систематизиране на дело. Експертите са открили, че делата в правосъдната система могат да се разпределят с електронен автограф от всеки регистриран в системата консуматор. Засега Гешев не е коментирал въпроса кой би направил закононарушение, разпределяйки нелегално дело, като си остави на мястото на престъплението трите имена и ЕГН-то.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР