Висшият съдебен съвет (ВСС) пресметна, че през изминалите три месеца

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) пресметна, че през изминалите три месеца
Коментари Харесай

ВСС пресметна становищата за Гешев – 73 за, 12 – против

Висшият правосъден съвет (ВСС) пресметна, че през миналите три месеца в поддръжка на единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев са постъпили 73 мнения. Отрицателните са единствено 12. Последният период за подаването им изтече на 16 октомври.

Мощната поддръжка за Гешев стартира още от първите дни след оповестяването на кандидатурата му. Тя бе издигната от всичките 11 членове на прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет, отпред с основния прокурор Сотир Цацаров.

Седмица по-късно стартира да се лее и поддръжката от " трудови колективи " по места – окръжни и районни прокуратури в страната. Към възторга от качествата на Гешев се причислиха от Министерство на вътрешните работи и от ДАНС. И двете структури са част от изпълнителната власт и не би трябвало да се месят в работите на правосъдната, само че това не ги спря.

Отрицателно за кандидатурата на Гешев са се изказали най-вече неправителствени организации, регистрира Висш съдебен съвет. Сред тях гражданското придвижване " БОЕЦ ", Българският Хелзинкски комитет. Отрицателни мнения са дали и юристи – " Facebook общественост на българските юристи ", Висшият адвокатски съвет и юристите от Пловдив.

Пак единствено неправителствени организации са написали и въпроси към Гешев. Тези, които го поддържат, рядко имат питания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР