Висшият съдебен съвет (ВСС) най-сетне гласува оставката на съдия Методи

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) най-сетне гласува оставката на съдия Методи
Коментари Харесай

ВСС изпрати Методи Лалов с две наказания

Висшият правосъден съвет (ВСС) най-накрая гласоподава оставката на арбитър Методи Лалов. Той напусна системата, само че не и преди да бъде осъден. След две години отсрочване кадровиците взеха решение, че в последния му ден като магистрат би трябвало да го глобяват. Лалов бе осъден с две забележки поради нарушавания, които е направил като началник на Софийския областен съд и поради жестоко отношение към служителка.

Политическа кариера

Оставката на Лалов бе гласувана месец и половина след подаването ѝ. Досега съветът отхвърляше да го освободи с разнообразни оправдания. Първо членовете на съдийската гилдия бяха в отпуск и на два пъти не се събра кворум. После си откриха други аргументи – че оставката не била съгласувана от комисия във Висш съдебен съвет и че против Лалов има висящи дисциплинарки. Бе декларирано и че е отказал да се произнесе по дело за мярка за неотклонение, което бе разтълкувано даже като отвод от правораздаване.

След като към този момент не е магистрат, Лалов може да се записва за идните локални избори. Очаква се той да е лидер на листата за общински съветници на " Демократична България " в София.

Скрито-покрито
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР