Висшият съдебен съвет (ВСС) наложи в четвъртък мораториум върху увеличението

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) наложи в четвъртък мораториум върху увеличението
Коментари Харесай

ВСС направи безсмислен жест за замразяване на заплатите

Висшият правосъден съвет (ВСС) наложи в четвъртък мораториум върху нарастването на заплатите в правосъдната система за тази година. Това бе неправилен жест на институцията по предложение на основния прокурор Иван Гешев от предходния ден.

Заплатите в системата към този момент бяха увеличени в края на януари и се оказва, че Висш съдебен съвет няма по какъв начин да накара магистратите да връщат пари. Предложението на Гешев не беше за анулация на по-високите заплати, а за мораториум върху техния размер до края на 2020 година

Олга Керелска подсети, че предлагането за мораториум на актуализацията на заплатите действително няма смисъл. На същата позиция бе шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов.

" Практически предлагането няма стойност, в случай че не се търси популизъм. Популизмът е този, който е стимулирал вносителя. Бих го подкрепил, в случай че той не беше показал двоен стандарт. Явно се търси нещо друго от това да демонстрираме някакъв жест към обществото. И когато един човек подарява нещо, той не го прави като алармира на всички. Не имам вяра в откровените претекстове на вносителя ", сподели Панов.

ГИван Гешев отговори, че фактът, че Панов не му има вяра “го ласкае “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР