Висшият съдебен съвет (ВСС) излезе с предложение за покупка на

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) излезе с предложение за покупка на
Коментари Харесай

ВСС иска да купи сградата на Районния съд в Балчик

Висшият правосъден съвет (ВСС) излезе с предложение за покупка на постройката на Районния съд в Балчик , осведоми БНР.

Сградата, в която се обитава съдът е частна и е чартърен. Договорът за наем изтича в края на този месец.

Предстои да бъде осъществена настояща пазарна оценка на парцела.

През февруари магистратите са разискали четири разновидността за правосъдна палата в Балчик - настаняване в някогашната професионална гимназия край града, покупка на актуалната постройка, превръщане на някогашен боен парцел или нов строеж в центъра.

Първото предложение би коствало 300 хиляди лв. за поправки , само че постройката на някогашния колеж е отдалечена и с незадоволителна площ, се отбелязва в протокола от съвещанието на комисията " Управление на собствеността " при Висш съдебен съвет.

На към 2,460 милиона лв. се прави оценка актуалната постройка с терена . Четириетажното здание се счита за най-функционално и задоволително да приюти всички служби.

Магистратите показват, че отдалечеността от центъра на града не се регистрира като проблем, защото има организиран публичен превоз.

На правосъдното ведомство е бил възложен някогашен боен парцел в квартал " Балик ". Според специалисти обаче, с цел да се трансформира обаче в правосъдна палата, са нужни към 3,5 млн.лв.

Около 4,370 млн.лв. пък са нужни за построяването на нова постройка в центъра. За задачата е било учредено безплатно право на градеж върху общински терен. Направени са били и няколко първи копки, само че до строителство не се е стигнало.

Припомняме, че балчишкият съд се измести в края на града през 2011 година, откакто остарялата постройка в центъра бе оповестена за рискова. Оттогава се търси решение на казуса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР