Висшият съдебен съвет (ВСС) единодушно с 23 гласа за даде

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) единодушно с 23 гласа за даде
Коментари Харесай

ВСС даде положително становище за проектобюджета на съдебната власт

Висшият правосъден съвет (ВСС) единомислещо с 23 гласа " за " даде позитивно мнение за законопроекта на държавния бюджет на Република България за 2019 година в частта за правосъдната власт . Това стана на днешното съвещание на пленума на съвета.

Правителството е повишило парите за правосъдната власт по отношение на първичното си предложение. Заложените средства са били 666 млн. лева, а в този момент Министерския съвет предлага те да бъдат 704 млн. лв. , което беше признато през днешния ден от правосъдните кадровици.

Висш съдебен съвет от своя страна настояваше парите за правосъдната власт да бъдат 769 млн. лева, само че настояването им не е било утвърдено.

В петък, след среща сред основния прокурор Сотир Цацаров и финансовия министър Владислав Горанов, стана ясно, че ще има доближаване в позиции за бюджета на правосъдната власт. Също по този начин, че няма посредством промени в Закона за съдената власт да бъдат понижени средствата за облекло на правосъдните чиновници, както предвиждаше финансовото министерство.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР