Висшият съдебен съвет (ВСС) е получил преди два месеца поверителни

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) е получил преди два месеца поверителни
Коментари Харесай

САЩ изпратиха секретни данни за съдията по “руското“ дело Андон Миталов

Висшият правосъден съвет (ВСС) е получил преди два месеца поверителни данни от Държавния департамент на Съединени американски щати по случая със арбитър Андон Миталов. Това описа представляващият член на Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев пред “Свободна Европа “

“Получихме писмо от външно министерство (изпратено от Държавния департамент на САЩ), то е с гриф “поверително “, заради което няма да оповестявам наличието му в тази посока. Тези материали са предоставени на вниманието на председателстващия Съдийската гилдия Лозан Панов. Това е писмо от срещи с представители на Държавния департамент “, сподели Боян Магдалинчев

Данните от Съединени американски щати към този момент са предадени на дисциплинарния състав във Висш съдебен съвет, който преглежда настояването за уволнението на съдията.

В началото на февруари държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо разгласи съдията от спецсъда и фамилията му за нежелани в Съединени американски щати поради " сериозна корупция ".

Санкцията на Съединени американски щати против Миталов последва решение на магистрата по мярката за неотклонение на водача на съдружие " Русофили " Николай Малинов при започване на ноември предходната година. Магистратът пусна Малинов да пътува в чужбина. Така русофилът се озова в Москва, където получи съветски медал персонално от Владимир Путин, само че по-късно се върна и проблеми за делото му за шпионаж не бяха основани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР