Висшият съдебен съвет (ВСС) е намалил незаконно без мотиви оценката

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) е намалил незаконно без мотиви оценката
Коментари Харесай

След случая NE SE CHISTIIIIII съдия Мирослава Тодорова спечели дело срещу Висшия съдебен съвет

Висшият правосъден съвет (ВСС) е понижил нелегално без претекстове оценката за работата на арбитър Мирослава Тодорова. Това реши Върховният административен съд по делото, заведено от арбитър Тодорова против Съдйската гилдия на Висш съдебен съвет, съобщи Mediapool.

През юни тази година експертната Комисия за атестирането и състезанията (КАК) оцени работата на съдията като " доста добра " и сложи оценка от 94 точки от 100 вероятни. Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет обаче отхвърли да утвърди тази оценка по предложение на Боян Новански.

 Боян Новански сподели, че оценката арбитър Тодорова би трябвало да бъде понижена, тъй като тя имала три санкции за мудна работа. Предложението му бе признато и оценката бе понижена с пет точки. Върховният административен съд не приема изявлението на Боян Новански за претекст за взимане на решението на Висш съдебен съвет. Причината е, че няма доказателства за формирани дисциплинарни каузи против арбитър Мирослава Тодорова, по които има наложени санкции. Още повече да има санкции, които не са заличени по отминалост.

" В случая е понижена оценката с пет точки, което води до смяна в комплексната оценка от " доста добра " на " добра ". Това изисква по-задълбочена инспекция и претекстове на работата на атестирания магистрат. Такава преценка в тази ситуация обаче не е осъществена ", се споделя в решението на висшия съд. Така въпросът с оценката на арбитър Мирослава Тодорова е върнат за ново изговаряне от Висш съдебен съвет.

Случаят с понижената оценка на арбитър Тодорова, която е член и някогашен ръководител на сериозния към властта Съюз на съдиите в България, е доста индикативен за политиката на настоящия Висш съдебен съвет. В рамките на една седмица правосъдният съвет първо понижи нестимулирано оценката на Мирослава Тодорова, а два дни по-късно правосъдният инспекторат разгласява нейната имушествена декларация с незаличени персонални данни. Декларацията на арбитър Тодорова бе единствената измежду хиляди магистрати, оповестена по този метод. За да е ясно посланието към нея, самият файл на декларацията бе озаглавен " NE SE CHISTIIIIII ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР