Висшият съдебен съвет обсъжда искането на Съюза на съдиите за

...
Висшият съдебен съвет обсъжда искането на Съюза на съдиите за
Коментари Харесай

Гешев се определи за „защитник на изоставените“ и напусна заседанието на ВСС

Висшият правосъден съвет разисква настояването на Съюза на съдиите за пускане на процедура за предварителното освобождение на Иван Гешев от поста му.

В момента пред постройката на съвета се организира митинг на жители, които желаят оставката на основния прокурор. В постройката през днешния ден е единствено Боян Магдалинчев и публицисти. Всички кадровици са онлайн, заяви бТВ.

Отвън имаше и жители, които скандираха " Гешев е срам " и " Оставка ". Самият Гешев напусна съвещанието, откакто се дефинира за „ бранител на изоставените от страната “. Имаше и разногласия дали да се разисква оставката на Гешев и дали той да участва.

Около 2 часа - до 12 ч. - се разисква дали въобще Висш съдебен съвет да разисква въпроса за предварителното освобождение на Иван Гешев от поста му.

„ Тези изоставени от страната хора да получат отбрана от страната, каквато заслужават и която са заслужили по време на дългите години, които са работили “, съобщи основният прокурор Иван Гешев.

„ Смятате ли, че откакто сте членове на Висш съдебен съвет, само и единствено занимаваме с въпроси, които по приоритет ги подреждате по този начин, че не се стига до главния въпрос – това, което се случва и това, което се случва и това, което рефлектира върху имиджа на държавността в България “, сподели Лозан Панов, ръководител на Върховен касационен съд.

Адвокатите от Пловдив оповестиха, че в случай че през днешния ден не се стигне до предварителното освобождение, ще обсъдят дали да стартират протестни дейности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР