Висшият съдебен съвет обсъжда днес проект на вътрешни правила за

...
Висшият съдебен съвет обсъжда днес проект на вътрешни правила за
Коментари Харесай

Министър Йорданова: Очаквам правилата за отстраняване на главния прокурор да бъдат приети днес

Висшият правосъден съвет разисква през днешния ден план на вътрешни правила за предварително освобождение на ръководителите на двете висши съдилища и на основния прокурор. Правосъдният министър Надежда Йорданова даде изказване пред медиите преди началото на съвещанието.

Фактът че министърът на правораздаването упражнява конституционните си пълномощия и внася предложение за премахване на основния прокурор въз основата на сигнали за несъблюдение на отговорностите не е война, не е нахлуване, Това е правова страна и слагане на въпроси, за които да се понесе отговорност

" Чух изявлението на основния прокурор и мнението му беше, че единствената институция, която брани закона, е прокуратурата. Нека припомня, че едно от лицата, поради които България е наказана в Европейски съд по правата на човека за нарушение на човешки свободи, е точно господин Гешев ", бе безапелационна тя, представена от Българска национална телевизия.

Вчера беше оповестена информация за това, че Министерството на правораздаването е пратило кореспонденция към ВКП не в тридневен период, а с два дни забавяне, посочи тя.

" По същия този митинг Административният съд се е произнесъл, че основният прокурор няма интерес. Това забавяне от 5 дни не заплашва по никакъв метод жителите, съобщи Йорданова.

Очаквам разпоредбите за премахване на основния прокурор да бъдат признати през днешния ден, сподели още Йорданова. Отказа да разяснява Бойко Рашков, съобщи, че той би трябвало да бъде оценен от премиера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР