Висшият съдебен съвет днес трябва да реши дали да върне

...
Висшият съдебен съвет днес трябва да реши дали да върне
Коментари Харесай

ВСС решава дали Пламен Георгиев да стане прокурор в Специализираната прокуратура

Висшият правосъден съвет през днешния ден би трябвало да реши дали да върне Пламен Георгиев като прокурор в Специализираната наказателна прокуратура.
 Пламен Георгиев става прокурор в Спецпрокуратурата  Пламен Георгиев: Подадох оставка, само че за мен  Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка, депутатите я одобриха
Прокурорската му гилдия ще заседава изключително по настояването на подалия оставка ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев Димитров да бъде възобновен като прокурор в спецпрокуратурата.

Той подаде оставка предходната сряда, откакто се върна от дълъг отпуск, съпътствал абсурда за недекларираната му тераса на покрива на кооперацията му, на която бяха ситуирани сауна и барбекю.

Пламен Георгиев беше измежду първите претенденти за работа в основаната през 2011 година спецпрокуратура, напомня БНР. Когато тя проработи на 1 януари 2012-а, той към този момент бе зам.-министър на правораздаването в първото държавно управление с министър председател Бойко Борисов. Въпреки това предходният състав на Висш съдебен съвет го назначи и за зам.-председател на спецпрокуратурата. Очакванията бяха той да се върне на този пост, само че в този момент Георгиев е изискал да бъде назначен като постоянен прокурор, а не като началник.

Спецпрокуратурата има нов началник - Димитър Франтишек Петров, който беше заместник на номинирания за основен прокурор Иван Гешев по времето, когато Гешев ръководи Спецпрокуратурата. В момента заместническият пост е незает.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР