Висшият съд в Белград е обявил, че не е компетентен

...
Висшият съд в Белград е обявил, че не е компетентен
Коментари Харесай

Съдът в Белград се обяви за некомпетентен за екстрадицията на Цветан Василев

Висшият съд в Белград е оповестил, че не е способен да реши настояването за екстрадицията на мажоритарния притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев. Това са удостоверили от съда за балканската телевизионна мрежа N1.

Обвинителният акт за проведена незаконна група, отпред с Василев, която е източвала банката бе импортиран преди шест дни. Случаят с КТБ прокуратурата дефинира като " най-голямата стопанска и социална финансова машинация " и обвинителният акт - неповторим. Повече четете тук, тук и тук.

Съдът е първа инстанция по желаното от българските управляващи произвеждане. Той към този момент два пъти е разрешавал предаването на някогашния банкер на България, само че втората инстанция - Апелативният съд, и двата пъти е прибирал делото за ново изговаряне.

Сръбската медия разяснява, че повода за сегашната позиция на съда е, че обвиняването на Василев е преместено от градска в спецпрокуратурата в България, защото близо две години след началото на следствието българското обвиняване откри, че зад източването на банката стои незаконна група, ръководена от Василев.

Решението на Висшия съд е взето на 10 юли, се схваща още от известието. Василев има право да го апелира в Апелативния съд. На въпрос по какъв начин решението е взето на 10 юли, а обвинителният акт против Василев е импортиран 10 дни по-късно, съдът споделя, че това е направено, тъй като няколко месеца по-рано воденето досъдебното произвеждане е било поето от български специфични органи.

Въпросът за екстрадицията на Василев не е бил подложен при двудневното посещаване в Белград на вицепремиера, виновен за правосъдната промяна и външен министър Екатерина Захариева. Повече четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР