Висшият имиграционен служител в администрацията на Тръмп - Кен Кучинели

Висшият имиграционен служител в администрацията на Тръмп - Кен Кучинели ...

Променят цитат от Статуята на свободата заради мигрантите.


Висшият имиграционен служител в администрацията на Тръмп - Кен Кучинели преработи цитат, вписан в "Статуята на свободата", за да защити новата политика срещу бедни законни мигранти, съобщава BBC.

Ръководителят на Службата за гражданство и имиграция изкривява пасажа, написан през 1883 от Ема Лазарус: "Дайте ми вашите уморени, бедни, вашите потиснати маси, жадуващи да дишат свободно, злочестите отхвърлени от вашите брегове. Пратете ми бездомните, подхвърляни от бурята, аз вдигам факела до златната врата". Кучинели променя думите с: "Които могат да стоят на двата си крака и които няма да бъдат обществено бреме". По-късно той обяснява, че стихотворението всъщност се е отнасяло за "хора, идващи от Европа".

Новият регламент е публикуван във Федералния регистър в понеделник и ще влезе в сила на 15 октомври, предаде News.bg. Промяната на правилата има за цел да засили "идеалите за самодостатъчност", заявиха служители. Критиците твърдят, че това ще попречи на жителите на САЩ с ниски доходи да търсят помощ.

Източник: fakti.bg