Висшият адвокатски съвет се обяви срещу кандидатурата на Иван Гешев

...
Висшият адвокатски съвет се обяви срещу кандидатурата на Иван Гешев
Коментари Харесай

Висшият адвокатски съвет се обяви против кандидатурата на Иван Гешев

Висшият адвокатски съвет се разгласи против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. От адвокатския съвет желаят от Висш съдебен съвет да приключи актуалната и да насрочат нова процедура за избор на обвинител №1, оповестява Българска национална телевизия.

Според Висшия адвокатски съвет Гешев не има нужните качества, с цел да бъде определен за основен прокурор на Република България и да отговори на високите упования, на правната общественост, и в частност на адвокатурата, а и на обществото като цяло.

Кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор получи поддръжка както в правосъдните среди, по този начин и в политическите. Той изрично беше подсилен и от сегашния основен прокурор, който през вчерашния ден съобщи, че „ Ще дам своя глас в поддръжка на господин Гешев, ще дам този глас и в случай че се постанова, ще гласоподавам и повторно за господин Гешев. Казано по различен метод, аз смятам, че това е добър избор за българската прокуратура “.

Гешев е единственият претендент за поста, откакто и министерството на правораздаването в лицето на министър Данаил Кирилов отхвърлиха да предлагат друга персона.

Пълното Обръщение на Висшия адвокатски съвет може да прочетете тук.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР