Висшият адвокатски съвет отбеляза 130-годишнитата от приемането на първия закон

...
Висшият адвокатски съвет отбеляза 130-годишнитата от приемането на първия закон
Коментари Харесай

130 години от първия закон за адвокатите

Висшият адвокатски съвет означи 130-годишнитата от приемането на първия закон за юристите в България. На тържествена гала в Народния спектакъл бяха отличени адвокати от цялата страна за принос в развиването на адвокатурата. На церемонията участва и президентът Румен Радев. Законът за юристите е признат на 22 ноември 1888 година Негов създател е тогавашният министър на правораздаването доктор Константин Стоилов.

В приветствието си президентът Румен Радев прикани за одобряване на правото не като писмен знак, а като дух на закона, работещо в полза на справедливостта на жителите. Радев прикани да се съблюдава правилото на честност и отчетност в адвокатската специалност.
Румен Радев, президент на Република България: В днешното комплицирано време, в което законността е сложена на тестване, от ден на ден нараства ролята на адвокатурата в одобряването на закона, на справедливостта и отстояването на правата.
По време на церемонията ръководителят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова съобщи, че следва да бъде завършен обновеният план за промени в закона за адвокатурата, синхронизиран с европейското законодателство.
Ралица Негенцова, ръководител на Висшия адвокатски съвет: Адвокатурата, както и цялото българско общество, минават през сложен и дълъг интервал на развиване за това повече отвсякога е належащо да работим за одобряване на върховенството на правото и на престижа и доверието в българската адвокатура.
На церемонията в Народния спектакъл бяха отличени юристи от цялата страна. Голямата премия за извънреден принос за развиването на специалността и отбраната на правата на жителите получи юрист Траян Марковски.
Траян Марковски, юрист: За мен сътрудници е изключителна чест да бъда притежател на тази премия, само че аз съм надълбоко уверен, че тази чест би прилягала на всеки един намиращ се в тази зала.
Наградата се връчва за втора поредна година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР