Висшия съдебен съвет ще прегласува Иван Гешев и президентът Румен

...
Висшия съдебен съвет ще прегласува Иван Гешев и президентът Румен
Коментари Харесай

Адв. К. Симеонов пред Фрог: Бруталното налагане на Иван Гешев напомня на времената от преди 10-ти ноември

Висшия правосъден съвет ще прегласува Иван Гешев и президентът Румен Радев ще подпише указа. Мачът е свирен. Становищата не са решаващи. Важното е кой и по какъв начин гласоподава във Висш съдебен съвет. И мен ме нервира, че Министерство на вътрешните работи, ДАНС, пишат мнения, тъй като е неуместно и припомня на митингите и лозунгите от преди 10-ти ноември.
Това разяснява пред Фрог юрист Константин Симеонов, във връзка идното второ гласоподаване във Висш съдебен съвет по процедурата за избор на основен прокурор.

В това отношение сегашната ни реалност доста наподобява на онази, най-малко във връзка с избора на Гешев. Аз помня тези време, бях на 30 и няколко години тогава, вие сте били дребни и надали помните. Тогава всичко беше: „ Ура, дайте да дадем! “. Това не е персонално против Гешев, само че е брутално налагане на една кандидатура през цялото време.

Това, че президентът има желание да сезира Конституционния съд, не значи, че не би трябвало да си извърши отговорностите и да подпише указа. Какво ще реши Конституционен съд при към този момент подписан декрет за назначение на основен прокурор? Не може да разгласи назначението за противоконституционно.

Кандидатурата на Иван Гешев е налагана брутално, безочливо и доста безапелационно. Кукловодите, които си въртят нещата в страната, са си свършили работата. Т.нар. промяна, която направи Христо Иванов едно време, в действителност капсулира прокурорската гилдия и те си вършат каквото си желаят. Всъщност 11 индивида, които са подчинени на основния прокурор, вършат предлагането за Гешев.

Сотир Цацаров би трябвало да отиде някъде, не е в пенсионна възраст. Председател на КПКОНПИ не е неприятна служба. На тази комисия й дадоха толкоз пълномощия, че тя стана по-силна от ДАНС В тази симбиоза, както се показва очевидецът по делото КТБ Бисер Лазов: „ шефът на КПКОНПИ, някогашният основен прокурор и сегашния основен прокурор “... Става много страшникчко. Няма да е първото нещо, с което се сблъскваме в нашата блага история. Вече имахме един полулуд за основен прокурор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР