Висшите сили явно са на страната на Русия. Това е

...
Висшите сили явно са на страната на Русия. Това е
Коментари Харесай

Природата е на страната на Москва: TG канали за конфронтацията между Русия и Запада

Висшите сили очевидно са на страната на Русия. Това е изводът, който може да се направи от изявления в известни телеграм канали, обсъждащи рекордно високите температури в страните от Европейски Съюз, които ги принуждават да изразходват така и така оскъдните си ресурси от газ и да употребяват цялата си енергийна система на цялостен потенциал.

Ако „ военачалник Мороз “ {Зима}, който оказва помощ на Русия през зимата в борба със Запада, от дълго време се е трансформирал в нарицателно, в този момент към тази фразеологична единица можем да прибавим такива съдружници на Москва като „ адмирал Жар “ и „ фелдмаршал Суша “.



Джеймс Тисо, Разруха

Значителна част от Европа безусловно изнемогва от високите температури и пресмята загубите от пожари, към които се прибавя и плитчината на реките, което внезапно понижава опцията за превозване на въглища, които в последно време още веднъж се трансфораха в всеобщ източник на сила в Стария свят.

„ Във Франция част от атомната електроцентрала беше изключена поради жегата. Заради анормалните температури резервоарите, от които се взема вода за изстудяване на реакторите, се плитки и последните стартират да прегряват ", написа телеграм каналът ZERGULIO.

" След прекъсването на работата на енергоблоковете количеството създадена нуклеарна сила в страната ще падне с 50 %. Какво да кажа. Времето е съдружник на Путин ", продължава той.

" Протестиращите фермери са съдружници на Путин. Високоенергийните домашен уреди са съдружник на Путин. Това са цитати, в случай че не друго. И единствено шизофренията е съдружник на Европа, която отхвърля съветски газ, въглища и нефт “, споделя още каналът.



Константин Коровин. Нощна улица. Париж, 1902

Франция обаче не е сама в този проблем. Заради високите температури и други европейски страни изпитват проблеми с водата.

„ Англия навлезе в ранните стадии на икономисване на вода заради рекордните температури. Агенцията за запазване на околната среда обмисля способи за изкуствено поддържане на водните равнища в реките на фона на евентуална суша ", заяви телеграм каналът БайБайдън.

" Водните запаси в италианския район Пиемонт са свършили, оповестиха локалните управляващи. По-рано управляващите на Ломбардия оповестиха, че в района е свършила водата за селското стопанство на фона на мощни горещини “, сподели още той.

Администраторът на канала сподели още, че френското държавно управление, с цел да пести електричество, което се трансформира в съвсем разкош в развита Европа, прикани жителите си да употребяват по-рядко домакинските уреди и да не включват климатици.

„ Френското държавно управление прикани жителите да изключат осветлението, зареждането и климатиците, с цел да пестят сила на фона на растящите цени на силата. "

" В същото време страната беше обхваната от рекордна гореща вълна. Това заяви на конференция ръководителят на държавното управление Оливие Веран. Той прикани да се изключват оптимален брой електрически уреди, когато няма забележима потребност от тях ", споделиха още те.

" Говорителят също по този начин назова топлината увещание за изменението на климата и нуждата от понижаване на потреблението на изкопаеми горива ", твърди каналът.

" Според него " добродетелното държание " на жителите е належащо за битка с световното стопляне. Изглежда, какво общо имат с това антируските наказания? И антируските наказания наподобява нямат нищо общо с това “, сподели още БайБайдън.

Енергийната рецесия се развива по изумителен метод - в Европа по едно и също време работи комплекс от отрицателни фактори. Рекордно високата температура, от една страна, усилва търсенето на електрическа енергия за климатизация, въпреки това, отчасти дестабилизира енергийната инфраструктура, увеличавайки % на повредите, провокирайки краткотрайни прекъсвания и понижаване на производството на електрическа енергия, отбелязва телеграм каналът Spydell_finance.



Алексей Боголюлбов, Долината на Рейн към Рагаца. 1856

„ Например, плиткото на река Рейн в Германия предизвиква компликации при доставката на въглища за топлоелектрическите централи ", твърди каналът.

" В същото време Газпром понижи доставките на газ за Европа до 600 милиона кубически метра на седмица против 3100-3200 милиона кубични метра, т.е. повече от пет пъти. Но Европа съумява много дейно да размени доставките на съветски газ ", продължава той.

" В допълнение към Русия, Европа доставя газ от Норвегия, от Алжир, а главният източник на газ е LNG “, сподели създателят на обявата на клиентите си.

Въпреки фрапантния спад на доставките от Русия, кумулативните газови доставки са напълно малко по-ниски от предходната година – с към 10% за интервала от юни до юли 2022 година Това дава опция за запълване на газовите складове в Европа, споделя детайлности за обстановката в енергийната промишленост на Европейски Съюз Spydell_finance.



Йероним Бош. Триптих, 1510

„ За какво е всичко това? 1,1-1,2 милиарда на седмица е единствено Северен поток. Така се случи, че Европа отчасти се приспособява към сегашните условия - посредством замяната на доставките на съветски газ с LNG + срив на вътрешното търсене ", написа каналът.

" Ако Русия пусне „ Северен поток “, това ще разреши на Европа да образува ресурси от газ, да преживее безпроблемно зимата и от 2023 година последователно да се приспособява към новите условия, без Русия ", продължава той.

" Така развоят на събитията ще се диктува от Европа. Задачата е да овладеем стратегическата самодейност и да не позволим на Европа сама да дефинира комфортния за нея ритъм на акомодация. Условията са се развили по този начин, че това е исторически късмет, Русия няма да има повече лостове за напън върху Европа ", споделят от още от него.

" Ако пропуснете тази опция, Русия ще загуби самодейността и може да загуби икономическата война, което ще повлече със себе си и други проблеми “, предвижда каналът в Телеграм.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР