Висшите съветници на британското правителство по здравните въпроси се договориха

...
Висшите съветници на британското правителство по здравните въпроси се договориха
Коментари Харесай

Британските власти понижават равнището на тревога във връзка с Covid-19

Висшите съветници на английското държавно управление по здравните въпроси се договориха нивото на опасност от Covid -19 в Обединеното кралство да бъде намалено с една степен от " високо или възходящо експоненциално предаване " на " циркулираща измежду популацията зараза ", съобщи Ройтерс.

Обединеният център по биосигурност предложи нивото на паника по отношение на Covid -19 да бъде намалено от 4-то равнище (циркулираща измежду популацията зараза от Covid -19; степента на предаване е висока или нараства експоненциално) на 3-то равнище (циркулираща измежду популацията зараза от Covid -19). При въвеждането му в средата на май нивото на паника беше от 4-та степен.

Имаше постоянен спад в броя на случаите и в четирите съставни страни в Обединеното кралство и тази наклонност се резервира, споделиха здравните съветници от Англия, Северна Ирландия, Уелс и Шотландия. " Това не значи, че пандемията е завършила. Вирусът продължава да се популяризира измежду популацията и има възможност да бъдат локализирани нови огнища ", предизвестиха те.

" Понижаването на нивото на паника в Обединеното кралство е доста значим миг за страната и е същинско самопризнание за решителността на британците да преборят този вирус ", съобщи здравният министър Мат Хенкок.

Британското държавно управление разгласи през днешния ден също проект на стойност 1 милиард лири (1,1 милиарда евро), за подкрепяне на учениците, лишени от образование поради карантината, да наваксат пропуснатото, съобщи Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР