Висши командири, защитавали металургичния комплекс Азовстал в Мариупол, са били

...
Висши командири, защитавали металургичния комплекс Азовстал в Мариупол, са били
Коментари Харесай

Столтеблерг: Войната в Украйна може да продължи години, а украинските сили да бъдат подложени на много по-голям натиск

Висши командири, защитавали металургичния комплекс " Азовстал " в Мариупол, са били трансферирани в Русия, с цел да продължи следствието против тях, настояват съветски медии. Според генералния секретар на НАТО - Йенс Столтенберг, войната в Украйна може да продължи години, а украинските сили да бъдат подложени на доста по-голям напън. Тежка остава обстановката в Луганска област, където руснаците непрестанно усилват броя военнослужещи.

Съдбата на бранителите на Мариупол, които месеци задържаха руснаците в региона на комплекса Азовстал, остава неразбираема. Те се предадоха през май и съгласно първичната информация бяха изведени на територията на самопровъзгласилите се проруски републики в Източна Украйна. Сега, съгласно съветски медии, двамата съществени командири Святослав Паламар, заместник-командирът на батальона " Азов " и Сергий Волински, командирът на 36-та бригада на морската пехота на украинските въоръжени сили, са трансферирани в Русия. Независимо удостоверение на информацията няма.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Алианса не трябва да понижава поддръжката си за Украйна. Според него спорът може да продължи години, а помощта би трябвало да бъде освен военна, а и обвързвана с увеличаващите се цени на енергоносителите и питателните артикули.

Украинският президент Володимир Зеленски посети за първи път южния фронт. След обиколката си в Николаев, където видя тежките провали в града и беседва с военни и лекари, президентът беше и в Одеса. От началото на военните дейности, градът е подложен на периодически обстрел.

Зеленски организира съвещание с представители на локалната власт, на което бяха разисквани дейности за защитата на района и методите за образуване на кулоар за експорт на зърно. Ако Русия успее да овладее Николаев и Одеса ще лиши Украйна от излаза на Черно море, изясняват специалисти.

" Връщам се от юг, където посетих позициите ни в Николаев и Одеска област. Разговарях с нашите бранители, военни, полиция, Национална армия, Териториална защита - те са уверени и няма никакви подозрения в нашата победа. Няма да дадем юга на никого, ще си върнем всичко и морето ще бъде украинско и безвредно. ", съобщи Зеленски.

Междувременно боевете не престават - петима цивилни са убити, а 12 ранени през днешния ден при украински обстрел в Донецк, твърди проруската локална власт.

По информация на Киев, три съветски ракети са разрушили склад за гориво в източния украински град Новомосковск, не престават и сраженията в региона на Северодонцек и Лисичанск.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР