Висши американски военни вчера проведоха срещи с ръководителите на държавната

...
Висши американски военни вчера проведоха срещи с ръководителите на държавната
Коментари Харесай

Висши американски военни се срещнаха с областния управител и кмета на Сливен

Висши американски военни през вчерашния ден организираха срещи с ръководителите на държавната и общинската власт в Сливен. Визитата бе взаимна самодейност на Командването на Предна оперативна база „ Ново село “ и шефа на Териториалната дирекция на ДАНС в Сливен - Николай Чиликов. В Областна администрация американските военни се срещнаха с регионалния шеф Чавдар Божурски.
Гостите оповестиха, че организират серия от срещи с представители на общинската и държавната власт в района, за да проучат какви са опциите за подпомагане при решаването на проблеми, свързани с потребностите на локалната общественост. В отговор на проявения интерес, Чавдар Божурски съобщи, че такава помощ би могла да е нужна при преодоляването на естествено злополучие или рецесия, когато с изключение на бърза реакция на управляващите, са нужни и огромен човешки и механически запас. Всяко в допълнение подпомагане с даването на жива мощ и механически единици би помогнало за по-бързото очистване на създалата се обстановка.
Командирите поеха ангажимент посредством посолството на Съединени американски щати у нас да изяснят процедурите за даване на сходна помощ от американските военни, пребиваващи на Предна оперативна база „ Ново село “.
В Община Сливен американските офицери организираха среща с кмета Стефан Радев. Гости и домакини разискаха опциите за партньорство в обществената и културната сфера. Коментирани бяха също идните действия и военни учения на войсковите формирования на оперативна база „ Ново село “.
„ Общата ни задача е да подобряваме връзките и връзките сред българските и американските жители “, съобщи по време на срещата кметът Стефан Радев. Той добави, че Община Сливен се радва на положително съдействие с Посолството на Съединени американски щати, с чиято поддръжка е почнало построяването на ново предпазено жилище за възрастни хора с умствени увреждания.
В края на диалога кметът предложения американските представители от базата да се включат в идните мероприятия в града, на която те откликнаха с подготвеност.
Американските военни командири показаха задоволството си от визитата и оцениха високо българското гостолюбие.
Очаква се срещите да продължат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР