Висши американски представители съветват Украйна да изчака с предприемането на

...
Висши американски представители съветват Украйна да изчака с предприемането на
Коментари Харесай

САЩ съветват Украйна да изчака с офанзивата - Свят

Висши американски представители поучават Украйна да изчака с предприемането на ново огромно нахлуване против съветските сили, до момента в който не дойде следващата пратка американска военна техника и не завърши, съобщи почитан държавен представител от Съединени американски щати, представен от Ройтерс.

Представителят, който пожела анонимност, съобщи пред дребна група кореспонденти, че Вашингтон остава твърдо на позиция, че към този момент няма да дава на Киев танкове " Ейбрамс ",

Всички диалози, които Съединени американски щати водят с Украйна по отношение на допустима контраатака, са в подтекста на гарантирането, че украинските сили ще отделят задоволително време за обучаване по какъв начин да употребяват новото въоръжение, което Вашингтон им дава, сподели той.

Американските публични представители считат, че всяко нахлуване ще бъде по-успешно, в случай че украинските сили се възползват от образованието и забележителния приток на нова военна техника.

В четвъртък Съединени американски щати оповестиха, че ще изпратят на Украйна стотици бронирани машини, които да употребява във войната. През последните дни в Киев беше и високопоставена американска делегация, която включваше заместител държавния секретар Уенди Шърман и заместник-съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Файнър.

Посланието на Вашингтон е било, че Украйна е изразходила доста количество запаси за защитата на град Бахмут и че все пак вероятността съветските войски да изтласкат силите ѝ от това обитаемо място остава прекомерно огромна, сподели пред репортерите поискалият анонимност държавен представител.

Ако това стане, то няма да докара до стратегически промени на бойното поле, добави той.

Едно от съображенията по въпроса е, че Украйна продължава да влага прекомерно доста запаси за защитата на Бахмут, в случай че се готви за нахлуване против съветските войски, посредством което да се опита да ги изтласка от регионите под техен надзор в Южна Украйна.

Затова американските представители се пробват да убедят Киев да промени целите си в това отношение, съобщи държавният представител.

По думите му Съединени американски щати се пробват да убедят Украйна да промени метода си във воденето на бойните дейности и що се отнася до артилерията те поучават украинските военни да не се пробват да дават отговор на всеки снаряд, изстрелян от съветската артилерия, тъй като по този начин Москва ще реализира превъзходство, като последователно изтощи украинския боеприпас.

Именно по тази причина новата военна помощ на Вашингтон включва бронирана техника, с цел да може Украйна да промени метода, по който води войната, сподели държавният представител.

Лошото зимно време затруднява бойните дейности по фронтовите линии, само че в случай че се застуди задоволително и почвата замръзне, това ще открие опция и за двете страни да стартират нахлуване с бронирана техника, сподели украинският регионален шеф на Луганск Сергий Гайдай.

Американският държавен представител удостовери, че Съединени американски щати не желаят към този момент да пращат на Украйна танковете " Ейбрамс ", тъй като са скъпи и сложни за поддръжка.

Вчера немският министър на защитата Борис Писториус отхвърли Берлин едностранно да блокира даването на танкове " Леопард " на Киев, само че добави, че държавното управление е готово да ги изпрати, в случай че има консенсус сред съдружниците.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР