Висшето военно-въздушно училище Георги Бенковски в Долна Митрополия ще започне

...
Висшето военно-въздушно училище Георги Бенковски в Долна Митрополия ще започне
Коментари Харесай

Догодина започва обучението на първите пилоти от школата в Долна Митрополия

Висшето военно-въздушно учебно заведение " Георги Бенковски " в Долна Митрополия ще стартира образование на първите си водачи през есента на идната година. Това стана ясно през днешния ден по време на изнесено съвещание на Комисията по защита в Долна Митрополия. През април Народното събрание утвърди възобновяване на учебното заведение за летци, откакто през 2002 година то беше закрито и преобразувано във факултет. Школата за летци би трябвало да бъде открита на 1 януари, а едно от главните провокации се обрисува образованието на бъдещите водачи за Ф-16.


Военновъздушната база в Долна Митрополия и факултет " Авиоционен " към Националния боен университет " Васил Левски " ще бъдат гръбнакът на учебното заведение за военни асове.

След близо 17-годишна пауза висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " още веднъж ще бъде гордостта на българската авиация. Годишно в Долна Митрополия се образоват сред 5 и 15 военни водачи.

Сегашните курсанти ще бъдат трансферирани автоматизирано към новото учебно заведение. През февруари следващата година ще излязат специалностите, както и разпоредбите за банкет. Идеята е тук да се образоват фрагменти както за военната, по този начин и за гражданската авиация.
Полк. Марин Маринов, декан на факултет " Авиационен ", НВУ " Васил Левски ": Капацитетът на образование, който е заложен може да доближи след цялостното разрастване на учебното заведение над 1000 души цивилни и военни.
Основното предизвикателство преди старта на учебното заведение е подновяването на остарялата материална база и новите стратегии, свързани с Ф-16 Блок 70.
Полк. Марин Маринов, декан на факултет " Авиационен ", НВУ " Васил Левски ": За образованието на новия аероплан неизбежно ще трябват нови тренажори и симулатори, с цел да може да дават отговор на тези технологии. Съществуващите са по доста по-стари технологии. Не могат да бъдат употребявани за новия аероплан.
Според ръководителя на комисията по защита ген. Константин Попов учебното заведение би трябвало да даде бъдеще на Военновъздушни сили.
Ген. Константин Попов, ръководител на Комисията по защита в Народно събрание: Ние ще вършим авиационна школа. Българска авиационна школа. Това е огромната цел. Не единствено военни летци, цивилен летци. Школа, метод на мислене. На една мощна и просперираща страна.
Все още не ясно какъв брой курсанти ще прекрачат за първи път прага на военното учебно заведение през есента на 2020 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР