Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) инвестира в старта

...
Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) инвестира в старта
Коментари Харесай

ВУЗФ създаде Лаборатория за научно-приложни изследвания

Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) влага в старта на нов план, с който да сътвори новаторски и ефикасни решения за българската стопанска система и бизнес – план, който има капацитет да промени пазара за научно-приложни проучвания у нас. Бизнес университетът сътвори Лаборатория за научно-приложни проучвания (ЛНПИ) към ВУЗФ. В нея студенти, докторанти и професори от разнообразни научни посоки имат опция да създават свои хрумвания и планове по значими обществени и стопански тематики.

Една от главните функционалности на новия научно-приложен център е да обезпечава трансфер и продан на познания сред националния и интернационалния научно-технически пазар, както и да открие верния инструмент за използването им у нас. Сред главните цели на Лабораторията е посредством ефикасните планове и решения, които основава, да стане част от цялостния развой при образуване на държавни тактики и политики. Новият център дава още спомагателни благоприятни условия на екипи от България и Европа да организират проучвания и предизвиква присъединяване на учените в разнообразни планове, финансирани от Европейски Съюз. По този метод ВУЗФ цели да задейства връзката сред научно-приложните проучвания и корпоративния пазар у нас.

Основните посоки, в които одобрени специалисти от ВУЗФ и бизнеса към този момент работят, са „ Икономика “, „ Финанси и финансов мениджмънт “, „ Бизнес мениджмънт и маркетинг “, „ Застраховане и пенсионно обезпечаване “, „ Информационни и информационни технологии “ и „ Международни докторски и магистърски стратегии и планове, интернационално съдействие “. Редом с научно-приложния труд, който ще генерира, Лабораторията на ВУЗФ от време на време ще дава и естрада за професионални полемики с представители на държавните институции и бизнеса по настоящи тематики и проблеми в областта на тези посоки. На 30 октомври ще се организира първата такава кръгла маса. Тя ще обърне внимание на идната промяна в опазването на здравето.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР